Vad är Familjär Medelhavet Fever?

Familjär Medelhavet feber är en ärftlig sjukdom som drabbar människor från Medelhavsområdet. Sjukdomen tenderar att påverka greker, armenier, SEFARDIM judar, turkar och folk arabiska härkomst. Familjär Medelhavet feber angrepp tros vara orsakad av mutationer i MEFV genen.

MEFV genen är ansvarig för att skapa pyrin protein, vilket är ett viktigt protein. Pyrin hjälper till att reglera inflammation i kroppen. När det finns en brist på detta protein kan kroppen inte effektivt kämpa mot inflammation. Alltså de som lider av Medelhavet feber brist pyrin protein. I vissa fall feber attacker innebära sjukhusinläggning.

De som nu drabbas av denna störning har också en 50-70 procents chans för att överföra sjukdomen till sin avkomma. Själva sjukdomen finns smärta i buken, bröstet, och gemensamma områden. Ibland har vissa patienter rapporterade testikelcancer smärta, myalgi, erysipeloid och feber, exklusive eventuella andra symptom. De flesta som har familjär Medelhavet feber också får feber och utslag-liknande symtom under tider av svår smärta.

Många människor kommer först att möta smärta orsakad av familjär Medelhavet feber under sina ungdomsår, men vissa människor kan uppleva smärta som orsakas av denna sjukdom senare i livet. Generellt attacker senaste någonstans från 12 till 72 timmar, och intensiteten i en attack kommer att fluktuera beroende på person.

behandlingen är nödvändig för att förhindra ytterligare attacker. De som inte söker behandling för familjär Medelhavet feber ofta upplever en stor mängd protein byggs upp, vilket kan leda till njursvikt. Behandling av denna sjukdom som innefattar icke-steroida antiinflammatoriska läkemedel såsom colchicin terapi, ofta genom intravenöst dropp.

familjär Medelhavet feber kallas också återkommande sjukdom, återkommande polyserositis, FMF, och regelbundna peritonit. Denna sjukdom är relativt sällsynt, men det är ett allvarligt tillstånd som bör tas upp direkt. Ofta är Medelhavet feber fel diagnos, eftersom symtomen av denna sjukdom kan härma blindtarmsinflammation.

En diagnos av Medelhavet feber är ofta ingås baserat på familjen, ett förhöjt antal vita blodkroppar, och symptom upprepa. Dessutom kan ett genetiskt test ges till vissa patienter. Medan Medelhavet feber sannolikt kopplat till ett MEFV genmutation, är varför denna mutation leder till Medelhavet feber attacker stor del okända.

Dessutom är skillnaden mellan den intensiva smärtan upplevs av varje individ, och varför inflammationen uppstår inom vissa delar av kroppen inte klart just nu.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.