Vad är Facial rekonstruktiv kirurgi?

Facial rekonstruktiv kirurgi är en form av plastikkirurgi som syftar till att skapa eller återställa funktionaliteten i ansiktet. Även om det klassas som plastikkirurgi, det är inte kosmetisk kirurgi. Målet är inte att förbättra utseendet i ansiktet, utan att hjälpa en patient med en fråga som en luftväg symptom som begränsar andning, en kluven hiss och gom, eller skador i ansiktet som orsakas av svåra brännskador. Specialister på ansiktsbehandling rekonstruktiv kirurgi fokus på behandling av patienter som upplever smärta, obehag eller obekväma sociala situationer på grund av medfödd eller förvärvad ansikts-avvikelser.

Kirurger som utför kraniofacial kirurgi av denna typ kan komma från en bakgrund inom oral och käkkirurgi, plastikkirurgi eller öron, näsa och hals kirurgi. De får kirurgisk utbildning inom deras specialitet och fortsätter att bedriva stipendier i rekonstruktiv kirurgi. Dessa specialister kan arbeta med ett brett utbud av patienter, med några kirurger väljer att specialisera sig på ett särskilt område av intresse, som luftvägskirurgi för behandling av sömnapné eller operation på barn med kraniofaciala missbildningar.

Medfödda och utvecklingsmässiga ansiktet avvikelser kan behandlas med ansiktsmask rekonstruktiv kirurgi. Några exempel deformationer i skallen form, port fläckar vin i ansiktet, klav läpp och gom, och anomalier i käkarna struktur. I detta fall kan kirurgen arbeta med patienten i unga år, utföra operation för att lösa anomali, så att patienten inte behöva utstå mobbning från klasskamrater som en följd av en ovanligt ansiktsdrag.

Förvärvade skador på ansiktet och skallen kan också hanteras med ansiktsmask rekonstruktiv kirurgi. Människor som har upplevt ansiktsskador till följd av brännskador, bilolyckor, strålbehandling för cancer, brutna ben och så vidare kan ha dessa skador behandlas av en kraniofaciala kirurg som reparerar och rekonstruera. Målet är att återställa ett relativt normalt utseende och funktion, och ansiktsuttryck rekonstruktiv kirurgi kan omfatta åtgärder som hudtransplantation och transplantat av vävnad som återställer rörelse och uttryck i ansiktet.

Tyvärr, eftersom ansiktet rekonstruktiv kirurgi är en typ av plastikkirurgi, kommer vissa försäkringar program och hälsovinster programmen täcker inte det, enligt argumentet att det inte är medicinskt nödvändigt. I de fall där patienter kan bevisa att ansiktsigenkänning rekonstruktiv kirurgi har särskilda medicinska värde, som när en patient med sömnapné har luftvägskirurgi att andas bättre, kan de ha möjlighet att överklaga ett förnekande av förmåner och få förfarandet omfattas.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.