Vad är Campylobacter Symtom?

Campylobacter eller mer lämpligt campylobacterios är en bakteriell infektion orsakad av intag av campylobacter bakterier. Detta kan inträffa i olika inställningar. Det som ibland kallas turistdiarré (även om detta namn kan tillämpas på flera bakteriella infektioner), men det kan lika gärna hända hemma. Det mest förknippas med att äta råa fjäderfä, dricka obehandlad mjölk eller förorenat vatten och kommer i kontakt med avföring från djur (utan att tvätta händerna). Campylobacter symtom tenderar att vara lika många magen influensor och andra livsmedelsburna infektioner förgiftning.

För de flesta människor campylobacter symtomen börjar bara några dagar efter exponeringen, och de är sannolikt att pågå i allt från två dagar till en hel vecka, även om vissa personer kan vara sjuk i ett par veckor. Människor kan ha en feber och har oftast mycket starka magsmärtor eller kramper. Oftast vattnig diarré som kan ha blod i den förekommer i flera dagar. Detta explosiv diarré är obehagligt och kan riskera svår dehydrering om en person inte fortsätter att dricka vätska. Hos vissa personer Denna risk förstärks eftersom de också kräkas.

I de flesta fall campylobacter symtom som nämns ovan är de enda. De lösa utan mycket behandling, med undantag vila och vätska. De flesta människor har inte ens inser att de har en bakterieinfektion och i stället krita upp sin sjukdom till "maginfluensa. " I vissa fall kan dock campylobacter symtomen försämras och skapa mycket svåra komplikationer.

Utökade campylobacter symtom eller komplikationer av infektionen kan omfatta definitionen av Guillain-Barrés syndrom, vilket kan resultera i förlamning. Detta sker endast i 0,1% av dem som har smittats, men det är fortfarande en av de komplikationer värdig meddelande. En annan komplikation i samband med denna sjukdom är utveckling av artrit. Även detta är sällsynt, och de flesta människor kommer inte att utveckla den.

Campylobacter symtom i de viktigaste eländiga och om villkor pågår i flera veckor, kan det skapa risk för uttorkning. Alla typer av matförgiftning är mest farligt för medicinskt sårbara. Detta skulle bland annat de mycket unga och mycket gamla, och alla som lider av en kronisk sjukdom.

Det bästa sättet att bevara säkerheten i samband med denna bakterie är att aldrig få det i munnen. Detta innebär att se till att eventuella vattentäkter är fria från föroreningar (dricka buteljerat vatten i utvecklingsländer) och se till att laga mat fjäderfä grundligt till den rekommenderade temperaturen och undvika att använda samma skärbräda för veggies som används för kött, och att inte dricka råa mjölk. Bra handtvätt metoder rekommenderas också särskilt i varje plats där en person kan utsättas för djurs avföring.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.