Vad är Campbell de Morgan fläckar?

Campbell de Morgan Spots kallas också körsbär angioma eller ELDSMÄRKE . De är små röda prickar som brukar uppträda hos personer över 40 år. Campbell de Morgan fläckar kan inträffa oftare när vi blir äldre, ibland leder människor att kalla dem senil angioma . De flesta som normalt finns på bålen, oftast inte större än ca 0,25 inches (0,64 cm) diameter. Vissa är NÅLSTICK storlek och knappt märkbara.

De ljusa röd eller lila färg Campbell de Morgan Spots resultat från små kapillärer på hudens yta kluster tillsammans och dilating. De är inte skadliga, och betraktas som en godartad tillväxt av huden. Campbell de Morgan Spots är inte smärtsam, men vissa är benägna att blödning när repad eller blåmärken. Folk kanske vill ha dem bort bara för att de tycker att de förekommer störande eller ful. Ur ett rent medicinskt perspektiv De kräver inte bort om de inte är benägna att blödning ofta.

Vanligen, läkare bort Campbell de Morgan Spots via tre olika metoder. Elektrokirurgi är mindre kirurgiska ingrepp, med en liten nål som genererar elektricitet att störa och ta bort en angioma. Kryoterapi är vanligast, och använder flytande kväve väsentligen frysa bort Campbell de Morgan fläckar. Laser borttagning är nu möjligt med många Campbell de Morgan fläckar. Dessa förfaranden tenderar att lämna mycket lite ärr, om något.

I vissa fall kan göra större Campbell de Morgan Spots senaste kvartalet tum nämns. I dessa fall, om du märker tillväxt av plats kan det vara en bra idé att ha den bort. Ibland läkarna utföra en biopsi för att vara säker på att fläckarna verkligen ofarliga angioma. Detta är ofta onödigt eftersom de är välkända av det medicinska samfundet. Större Campbell de Morgan fläckar kan vara något mer benägna att blödningar och lite mer ärr när de tas bort.

Läkare vet inte riktigt vad som orsakar Campbell de Morgan fläckar, men det är teorier som de helt enkelt utgör en av åldrande faktorer i huden. De förekommer med samma frekvens hos både män och kvinnor, och förekomsten av dem som inträffar tenderar att gå upp när vi åldras. Vissa verkar mer benägna att få Campbell de Morgan Spots än vad andra, tyder på att vissa hudtyper eller grupper har kan vara mer i riskzonen.

Lyckligtvis har de flesta människor Campbell de Morgan Spots inte innebär någon typ av hot. De tyder inte hudcancer, och de har vanligtvis inte kräver någon typ av behandling. Men som med alla hudtillväxt bör du definitivt ser ut som någon utväxter på huden undersökas för att utesluta mer skadliga hudåkommor.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.