Vad är Apple äppelcidervinäger diet?

äpple kost äppelcidervinäger kan inte exakt kallas en modefluga kost eftersom det har funnits sedan 1950-talet. Folk blev först intresserade av att främja en sådan diet efter offentliggörandet av folkmedicinen: En Vermont Doctor's Guide till god hälsa skriven av Dr DeForest Clinton Jarvis (ofta vet som DC Jarvis) i slutet på 1950-talet. Bland de saker som förespråkas i Jarvis "boken var förslaget att använda ättika äpple cider blandad med honung.

Sedan dess har yrkat att äppelcidervinäger kost är hälsosam har varit varierande. Många anser att det är en verklig kost som främjar viktminskning. Andra ser det som syftar till att hjälpa dem med olika hygienkrav. I det senare bruk, finns det några riktiga vetenskapliga undersökningar om potentiella fördelarna med ättika, men ännu finns det få conclusory bevis som pekar på en äppelcidervinäger diet är mer hälsosam än andra dieter.

Som ett viktminskning stöd, grundläggande anvisningar för äppelcidervinäger diet är att människor konsumerar 1-3 tsk vinäger antingen en gång en dag eller tre gånger per dag. Detta kan spädas ut i andra drycker. En ytterligare metod är att använda äpple kosttillskott äppelcidervinäger, som inte har vinäger smak frågor. Det har förekommit förslag om att dieten fungerar eftersom det främjar mättnad, men kosten inte fungerar för alla och det kan vara helt verkningslöst för de flesta. Det behöver inte nödvändigtvis ersätta dåliga matvanor med bra, och detta har visat sig vara mycket effektivare än de försök med äppelcidervinäger.

Andra människor är inte så mycket intresserade av att gå ner i vikt men har andra hälso frågor som de planerar att behandla med äppelcidervinäger diet. Preliminära studier tyder på det kan vara lönt att använda ättika för att sänka kolesterol, men viktigare är några vetenskapliga försök, som tyder ättika kan ha en positiv effekt på diabetes. Även om dessa inte är bevisat, och en äppelcidervinäger diet inte bör prövas i stället för standardbehandling, kan vetenskapen sikt visa att tillskott med äppelcidervinäger är lämpligt att personer som är diabetiker.

Positiva effekter på kolesterol och blodsockervärden är värt att notera, men långvarig användning av äppelcidervinäger har associerats med problem också. En äppelcidervinäger kost kan öka risken för benskörhet, kan orsaka tänder sönderfall från syra, och skapar matsmältningsproblem för vissa människor. Dem som överväger en äppelcidervinäger diet bör väga dessa frågor också.

I slutändan har kosten inte visat sig effektiv för viktminskning, men det finns många anekdotiska beskrivningar av att förlora vikt. Totalt sett är det inte den bästa kosten val och inte en ersättning för sunda kostvanor. Med tiden en sådan diet skulle kunna övervägas för personer med vissa hygienkrav men den tiden har inte riktigt kommit.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.