Ska jag köpa glas eller plast linser?

Vid köp av glasögon i dag finns ett stort urval. Den mest grundläggande Valet står mellan traditionell glaslinser och nyare plastlinser, t. ex. de som tillverkas av polykarbonat. Det finns många fördelar med att plastlinser över glas, och de extra utgifterna är väl värt det för många människor. Plastlinser är mycket lättare än glas, vilket gör dem mindre benägna att glida ner näsan, särskilt i starkare recept. Tunga glaslinser lämnar också inbuktningar på näsan, medan plastlinser sitta mycket mer lättvindigt.

plast linser är slagtålig, vilket gör dem ett bättre val för barn, aktiva vuxna, sportkläder, säkerhet och slitage. Det tar ett mycket större kraft att bryta ett lyktglas av plast än en jämförbar glasskiva, och medan glas krossas, kommer plast mer troligt buckla, eller om kraften är stor nog, spricka utan splittras. Den kanske mest uppskattade inslag i plast linser är att de kan vara tunnare än glas linser. De med stark recept vet hur tjockt glas linser kan förvränga ansiktet.

Tjock närsynt linser avsevärt minska storleken på ögonen, förringa den naturliga utseende bäraren. En närsynt lins är också bredare i kanterna än i mitten, vilket gör att kanterna märkbar i fashionabla tråd ramar eller ramlösa glasögon. En tjock framsynt linsen är bredare i mitten och smal i kanterna. Den breda mitten förstorar ögonen, vilket resulterar i en "UGGLELIK" utseende.

För personer med stark recept, hög index plast linser är ett utmärkt val. Dessa plastlinser kan vara tunnare, eftersom de böjer mer ljus än glas eller normal plast. Höga index plastlinser kan nästan tjäna de starkaste recept utan att förvränga ansiktet, och de ser attraktiva i någon ram. Ingen kommer någonsin att gissa hur stark ditt recept verkligen är!

Höga index plastlinser är dyrast linser tillgängliga, men de som gynnas är de värda vartenda öre. Om du har kämpat med "glas koks flaska" eller ha avstått glasögon i vissa situationer skäms hur de gjorde du ser, du kommer förmodligen älskar dessa linser. För de med liten korrigering, normal plastlinser levererar alla fördelar av plast till en lägre kostnad än hög index linser.

Speciella beläggningar göra plastlinser reptåligt och en valfri antireflexbehandling gör linserna mer öppen än glas, passerar över 99% av alla ljus. Plastlinser kan också vara anti-blänk, och minskar de skadliga ultravioletta (UV) strålning bättre än glas.

Höga index glas linser är också tillgängliga, men materialet är tyngre än vanligt glas, så trots att linserna är tunnare, är de inte betydligt lättare. Dessa kan vara ett bra val för inaktiva vuxna eller pensionärer med starka föreskrifter som vill förbättra sitt utseende men inte vill för en lättare eller mer varaktig linsen. Om ditt recept är svag och du inte är aktiv kommer traditionella glaslinser vara billigare än deras plast motsvarigheter. För att förbättra hållbarheten och få en ljusare lins, standard plastlinser är ett steg upp från glas och billigare än tunnare hög linser index.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.