Hur ska jag Prep för en koloskopi?

En koloskopi kan inte kallas en rolig förfarande och det kräver mer förberedelse än att bara visas upp vid läkarmottagningen på dagen för förfarandet. Det är mycket viktigt du följer alla instruktioner som ges av en läkare som hjälper dig prep för en koloskopi. Underlåtenhet att följa dessa instruktioner kan resultera i dålig testresultat, vilket innebär att du kan behöva upprepa testet. Instruktioner från en läkare kan variera något för varje patient, men det finns några saker du kan komma att tillsagd att göra.

En del av prep för en koloskopi är att rensa ut i tjocktarmen så att läkaren har utfört ingreppet kan se alla delar av den. Detta innebär att din mage ska vara tomma. Du kan oftast klara vätskor och du kommer att ta laxermedel och kan dricka en särskild lösning som ges av din läkare som främjar kolon rengöring. Du bör nog planera för att undvika verksamhet tjugofyra timmar innan test. Du måste vara en nära ett badrum eftersom det är troligt att du behöver gå på toaletten väldigt ofta när du väl har börjat prep för en koloskopi genom att ta laxermedel och den speciella vätskor din läkare ger dig.

Dessa vätskor-som inte smakar mycket bra-bör kylas. Att dricka dem med is och använda en halm att smutta dem långsamt kan hjälpa. Vissa människor mår illa när de dricker dessa vätskor och långsammare dricka kan förebygga kräks. Också, enligt din läkares ordination, bör man inte dricka något oklara vätskor eller äta fast föda. Var uppmärksam på bestämd tid då du måste sluta äta mat. Om du kan fortfarande dricka klara vätskor, inte dricka något som är röd, eftersom detta kan korrupta testresultat.

Om du tar mediciner eller vitaminer, kan du bli ombedd att inte ta dem som en del av prep för en koloskopi. Diskutera alla eventuella medicin eller vitaminer du tar, oavsett om de skrivs ut eller över disk. Din kolon foder kan påverkas av saker som järn piller, och du vanligtvis ombedd att inte ta dessa minst 24 timmar före koloskopi. Du kan behöva avbryta tar vissa typer av antikoagulantia, eftersom de kan skapa problem med blödningar.

En del av dina prep för en koloskopi bör planera för att få transport hem efter du har haft förfarandet. Eftersom många människor åtminstone delvis lugnande preparat under förfarandet, blir du ombedd att inte köra efteråt. Det är en bra idé att se till att du kan vila också, eftersom många människor inte känner så bra i flera timmar eller resten av dagen. De flesta människor kan förvänta sig lite gas eller magbesvär och du kanske vill att lagra ditt kylskåp med lite ljus och enkel mat man kan äta när din test är gjort. Bra alternativ inkluderar saker som yoghurt och enkelt preparerade kycklingbröst.

Kom ihåg

att ehuru prep för en koloskopi är inte så kul, är denna ett viktigt instrument för att se din kolon är vid god hälsa. Tjocktarmscancer kan vara en mördare men när människor blir genomlyses och minskar risken för oupptäckta koloncancer betydligt. När människor får regelbundna filmvisningar några tidiga symtom på tjocktarmscancer kan snabbt åtgärdas.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.