Hur kan jag undvika Fläckar på tänderna?

Fläckar på tänderna kan vara fula, och naturligtvis många människor vill undvika dem. De flesta fläckar på tänderna orsakas av användning av livsmedel eller förbrukningsvaror (t. ex. tobak) som har infärgning egenskaper. I några fall kan fläckar på tänderna kan orsakas av läkemedel. I det sistnämnda fallet, vanligtvis fläckar är en olycklig bieffekt av nödvändiga mediciner, och den bästa insatsen för människor kan vara att överväga porslinsfasader för att dölja tand missfärgning.

Det finns många livsmedel som kan skapa fläckar på tänderna. Kaffe och te är två av de största syndarna. Det är värt att nämna tobak, som står för betydande färgning om det är rökas eller tuggas. Curry med sina ljusa röd, brun eller gul färg kan resultera i gult färgade tänder. De flesta bär, som är rika på färg kommer att orsaka fläckar på tänderna också. I verkligheten finns det många livsmedel som kan orsaka tand färgning, såväl artificiellt eller naturligt färgad mat.

Du kan naturligtvis undvika alla dessa livsmedel, men som kan hålla dig på en mycket begränsad kost . I stället är det bästa sättet att undvika fläckar på tänderna är att borsta regelbundet. Om det vid frukost, äter du några bär på spannmål, avsluta måltiden med två minuters borstning med en bra tandkräm, helst ett som innehåller fluor. Många av de nya elektriska tandborstar håller beröm för att bättre kunna eliminera plack.

Men även den enkla tandborsten kommer att göra om du är en bra brusher som håller upp det i två minuter. Helst ska du borsta tänderna efter intag av mat eller dryck. Tugga sockerfritt tuggummi efter att ha förtärt måltider när du inte kan borsta, kan dessutom minska plack upp och infärgning.

Den andra viktiga aspekten av att undvika fläckar på tänderna är att se till att du behåller tandläkare städning utnämningar två gånger per år. Detta kan bidra till att undanröja alla envisa plack som fläckar kan ansluta sig till. När du har plast fyllningar, är det särskilt viktigt att hålla regelbunden tandborstning, och för att se din tandläkare två gånger per år. Många fläckar kan lyftas av tänder, men kan inte lyftas av lim som är knutna till tänderna. I stället någon plast eller tand färgat klister måste ersättas för att undanröja fläckar.

Om du tar en flytande form av järn, är du mycket sannolikt att få fläckar på tänderna. Du bör alltid borsta rätt efter att ha tagit en flytande järn komplettera, och eventuellt överväga att byta till en kapsel eller piller tillskott av järn inte behöver komma i kontakt med tänderna. Rökare och chewers tobak tenderar att ha det värsta fläckar på tänderna. Rökstopp kan ytterligare minska färgning av tänderna, och är helt enkelt ett hälsosamt val att göra totalt.

Vissa läkemedel, såsom tetracyklin, kan direkt leda till svåra fläckar på tänderna, som inte kan elimineras genom att borsta eller blekning. Andra orsaka muntorrhet, vilket innebär att matrester lättare fastnar på tänderna och leder till yttre eller yttre färgning. Många över disk och receptbelagda mediciner kan skapa muntorrhet. Dessa omfattar de flesta avsvällande medel, antihistaminer, antidepressiva, stämningsstabiliserande och lugnande medel.

För att minimera fläckar på tänderna om du måste ta mediciner som kan ha en torr mun, borsta regelbundet är oerhört viktigt. Personer med torr mun är mer benägna att tandröta och bakteriell bygga upp i munnen. Du kan bidra till att lösa detta genom att använda ett antibakteriellt munvatten efter varje tandborstning. Också, dricka mycket vatten, eftersom detta kan bidra till att minimera muntorrhet.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.