Hur kan jag stärka min naglarna?

Även om vissa hygienkrav kan påverka hur naglarna växer, många människor utan underliggande hälsoproblem har helt enkelt svaga naglar. Om du har svaga naglar och har uteslutit eventuella hälsoproblem såsom cirkulationsrubbningar eller infektioner, kan du stärka naglarna genom att utveckla en regim nagelvård som innebär att vidta försiktighetsåtgärder och förebyggande åtgärder för nagelvård.

Eftersom Vissa rengöringsprodukter innehåller starka kemikalier som kan försvaga naglar, undvika att använda produkter med dessa kemikalier och gummihandskar för att skydda händer och naglar vid behov. Överväga att byta diskmedel och andra rengöringsmedel till mild formler och alltid tillämpa en handkräm eller lotion efter submersing naglarna i vatten. När som helst du använder handkräm, arbete lotion i hudveck kring dina naglar och nagelband. Frekvent fuktgivande kan bidra till att stärka naglarna genom att återställa fukt nivåer och minska torrhet som kan göra naglar spröd.

Utveckla en vana att klippa naglarna efter dusch eller bad, då naglar är mjukare. Klipp naglarna rakt, med något rundade spetsar snarare än en oval form som det kommer att stärka naglarna på sina kanter, vilket minskar brott incidenter. När arkivering naglar, fil alltid i en riktning snarare än fram och tillbaka.

Du kan också bidra till att stärka naglarna genom att tillämpa en spik härdare eller stärkare. Om du använder ensam, helt enkelt ansöka 1-2 lager en gång per vecka. Om din ansökan med färgat lack, använd spik härdare som bas päls innan de ansöker polish. Undvik också frekvent användning av nagellacksborttagare och kom ihåg att endast använda icke-aceton polish remover med tillsats av hudkräm. Efter att ha använt polish remover, tvätta händerna noga och tillämpa handkräm innan ansöka om ett nytt lack.

En god rutin nagelvård är det bästa sättet att stärka naglarna, men kost kan ha viss effekt. Även om mycket få personer är protein bristfälliga, ett protein brist kan orsaka försvagade naglar. Dock ökar protein eller tar proteintillskott inte kommer att stärka naglarna. Se till att du äter tillräckligt med protein för att utgöra en hälsosam kost. Kalcium bör också vara en del av en hälsosam kost eftersom det förstärker ben, tänder och naglar. Det är en bra idé att kontrollera med en läkare innan du påbörjar någon form av tillägg.

Om korrekt nagelvård och en hälsosam kost inte stärka naglarna kan du överväga att besöka en hudläkare för att försäkra dig inte lider av en spik infektion eller annan störning. Likaså om dina naglar visar tecken på ett underliggande problem, såsom gulfärgning, förtjockning eller inte växer, kontakta en läkare. Om du besöker en manikyrist regelbundet, se till att de följer korrekt sanitära förfaranden. Du kan be din manikyrister för rekommendationer av nagelvårdsprodukter eller sök din lokala apotek för produkter. Korrekt nagelvård kommer att gå långt på vägen mot spik hälsa och kommer att bidra till att stärka naglarna under de första veckorna.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.