Hur kan jag öka mina Immunsystemet?

immunsystemet är kroppens skydd mot virus och infektioner. När bakterier i kroppen, immunförsvaret kommer, om frisk, bekämpa de bakterier för att hindra att den sprids i hela kroppen. När kroppen blir sjuk, kan immunsystemet försvagas och måste arbeta hårdare för att bekämpa bakterierna.

Det finns åtgärder man kan vidta för att stärka immunförsvaret och hålla den frisk. De flesta av dessa åtgärder i form av efter en sund kost och eliminera skadliga ämnen som försvagar immunförsvaret. Om du ständigt lider av förkylningar och infektioner, kan det bero på ett försvagat immunförsvar.

Ett bra sätt att bekämpa infektioner och sjukdomar är att ta regelbunden motion. Motion i minst 20 minuter om dagen, tre gånger i veckan kan hjälpa till att hålla immunförsvaret friska. Motion ökar också cirkulationen systemet och minskar risken för vissa sjukdomar. Motion behöver inte vara ett träningspass i gymmet. Varje typ av övning som får kroppen svettning, flush ut skadliga gifter, kommer att räknas.

En av de största hoten mot immunförsvaret är rökning. Många rökare befinner sig med konstant förkylningar och virusinfektioner. Rökning skadar allvarligt och försvagar immunförsvaret. Det är också allmänt känt för att vara en bidragande faktor till en mängd andra sjukdomar och sjukdomar.

Vilken typ av mat som du äter bidrar också till att hälsa ditt immunsystem. Att äta mycket färsk frukt och grönsaker varje dag är ett måste för att hålla kroppen i toppform. Att äta snabbmat bromsar bara kroppens ämnesomsättning och bidrar till viktökning. Alla livsmedel som är rika på vitaminer och mineraler kan hjälpa till att hålla immunförsvaret friska. Äldre människor och gravida kvinnor i synnerhet kommer att gynnas av att äta livsmedel som är rika på viktiga näringsämnen.

skär ner på drycker med hög koffeinhalt är också en bra idé. Dricka mycket vatten hjälper spola skadliga gifter ur kroppen. Färsk juice också vitaminer, och det finns också gott om örttéer som kan vara ett bra substitut för vanligt te och kaffe.

En stor faktor i att hålla immunförsvaret friska är den mängd sömn som dig att uppnå varje natt. Under sömn cykler, reparerar kroppen själv för att hålla sig bekämpa passa. Sömn är också en stor kraftbegränsare. När kroppen är stressad, kan immunsystemet försvagas. Olika människor behöver olika mängder av sömn, men att få åtta timmar per natt bör räcka för att hålla kroppen frisk.

Även om de kan användas för att bekämpa infektioner, många mediciner och läkemedel kan försvaga kroppens försvarssystemet. En läkare bör alltid rådfrågas innan du tar något läkemedel. Likaså partydroger göra mycket för att skada kroppens försvarssystem och bör undvikas.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.