Hur kan jag hantera inomhus allergier?

Människor som lever med inomhus allergier möter ofta unika utmaningar som är svåra för andra att förstå. När den allergiska reaktionen är särskilt akut, kan allergiker upplever en oförmåga att andas eller utvecklar symtom så svår att sjukhusvård är nödvändig. Om du lider med inomhus allergier, här är några idéer som kan bidra till att göra ditt hem mer av en fristad och mindre av ett minfält som du måste navigera varje dag.

Många inomhus allergier har att göra med förekomsten av dammkvalster i hemmet. Av denna anledning är det viktigt att hålla kupéutrymmet så fri från damm som möjligt. Medan du tar allergi mediciner kommer att hjälpa till att lindra symptomen, inget slår en dammfri miljö. Tillsammans med damning möbler och krimskrams, använda en hög kvalitet dammsugare för att rensa ut damm från golv, speciellt i hörnen. Kom ihåg att damm i områden som många människor förbise, till exempel de populäraste sidorna av blad takfläkt och övre hyllorna på bokhyllor.

Om möjligt, ta bort objekt som tenderar att samla damm med stor lätthet. Detta inkluderar böcker och skivor kornisch över fönstren. Om du är en homeowner, överväga att ta bort din heltäckningsmatta och installera trägolv istället. För lägenhet bor, använder en dammsugare väska som är utformad för att kvalster fälla damm. Genom att förenkla hem och exklusive så många stoftavskiljare som möjligt från inredningen kommer din inomhus allergier vara irriterad mer sällan, och du kommer att få en mer balanserad känsla av välbefinnande.

dammkvalster frodas även i kuddar och sängkläder. För att underlätta inomhus allergier, täcka kuddar i någon typ av lock som förhindrar att kvalster sprids varje gång huvudet vilar på kudden. Samtidigt finns det inget sätt att hindra kvalster från att samla på örngott, lakan och andra sängkläder, är det möjligt att hålla dem i schack. Rutinmässigt tvätta sängkläder i varmt vatten, två gånger i veckan anses vara rimligt, men varje vecka är acceptabel.

Eftersom människor med inomhus allergier vet alltför väl, att öppna fönstren för att släppa in frisk luft är uteslutet. Detta innebär att det är nödvändigt att se till att centralvärme och luftsystemet är i topp skick. Kanalsystemet bör rengöras regelbundet och filter bytas minst varje månad. Eftersom luftfuktigheten hjälper till att föda upp mögel överväga att installera en avfuktare i hemmet också.

Andra strategier kan vara till hjälp, baserat på av din allergi diagnos. När din läkare kan diagnostisera allergi villkor, han eller hon kan ofta ge praktiska riktlinjer hur man ska hantera ditt tillstånd som är relevanta för din boende, det lokala klimatet och andra faktorer som kan orsaka ytterligare lidande.

Även om dessa försiktighetsåtgärder är vanligtvis inte tillräckligt för att eliminera behovet av allergi medicin, kan de leva med inomhus allergier mindre av en kamp. Beroende på hur allvarligt ditt tillstånd, vilket gör dessa enkla förändringar kan nog för att din läkare att minska dosen av din allergi behandling och därmed minimera förändringarna för eventuella biverkningar. Under alla omständigheter kommer kombinationen av en relativt dammfritt hem och din medicinering resulterar i lyckligare och friskare dagar runt huset för dig.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.