Hur kan jag förbättra Furnace effektivitet?

Det finns många åtgärder som kan vidtas för att förbättra ugn effektivitet, varav de flesta är mycket enkla och kan göras på bara några minuter. Men troget följa dessa steg skulle kunna spara en större summa pengar under loppet av en uppvärmning säsong. Det finns mycket få fall där en ugn körs med högsta effektivitet, så förbättringar kan alltid göras.

Ett av de enklaste sätten att förbättra ugnen effektivitet är att se till att luftfiltren byts ut vart tredje månad . Detta tillåter luft att passera genom ugnen mer effektivt. Om luften är blockerad på grund av ett igensatt filter har ugnen arbeta hårdare för att tillräcklig värme i hemmet. Luftfilter kan fylla med damm och smuts ganska snabbt med regelbunden användning, vilket gör kvartalsvis ersättning ännu viktigare. Filter finns i en mängd olika prisklasser, beroende på kvaliteten. De flesta är från $ 1 US Dollar (USD) per filter till $ 15 eller $ 20 USD.

En annan faktor i ansträngningarna att förbättra ugnen effektivitet är att se till att ugnen är besiktigad innan varje uppvärmning säsong. Även om detta kan kosta $ 100 USD eller mer, kan man spara pengar i längden. Det finns saker en professionell kan berätta om din ugn som du kanske inte vet. Dessutom kan den professionella se till att din ugn är igång i rätt bränsle luft förhållandet, en annan viktig krävs för att förbättra ugnen effektivitet. Dessutom kan den professionella inspektör kunna ge dig några tips att hålla bättre uppvärmning effektivitet.

Ett annat sätt att förbättra ugn effektivitet, eller åtminstone förbättra effektiviteten i den övergripande värmesystem, är att kontrollera kanaler. Dessa är de kanaler som är försedda med varm luft (på vintern) eller kall luft (i de varmare månaderna) till resten av huset. Alla stora hål kommer att dramatiskt minska effektiviteten i ugnen, bara för att uppvärmd luft som slösas bort. För att kompensera för att slösas bort värme, mer värme behövs. För hushåll med en källare, åtminstone inspektera de utsatta delarna av ledningar rekommenderas.

För dem som fortfarande inte är nöjd, ett nästan garanterat sätt att förbättra ugnen effektivitet är att köpa en ny ugn. Gas ugnar är oftast mest effektivt. Även om detta kan vara ett dyrare sätt att förbättra ugn effektiviteten, förbättrad teknik och isolering hjälpa dig med en mycket mer energieffektiva ugnar, speciellt om din nuvarande ugnen är tio år eller äldre.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.