Hur fungerar det Herpes Vaccin Arbete?

Herpes är ett virus som kan orsaka smärtsamma blåsor och sår. Det finns flera typer av herpes och alla typer kan spridas från en person till en annan. Herpes simplex-virus orsakar både muntlig och genital herpes och herpes zoster-virus orsakar vattkoppor och bältros. Det finns ingen bot för herpes, och trots att läkemedel kan lindra symptomen på återkommande infektioner orsakade av detta virus, tills nyligen fanns det också något sätt att hindra viruset från att spridas om kontakt togs med någon som var infekterad. Men forskare utvecklat en herpes vaccin för att förhindra spridning av herpes.

Flera herpes vacciner är på gång, eftersom varje typ av herpesvirus kräver sin egen herpes vaccin. Genital herpes som orsakas av herpes simplex två virus drabbar ungefär 55 miljoner amerikaner, och ett effektivt vaccin för denna typ är i särskilt hög efterfrågan. För att förstå hur en herpes Vaccinet fungerar, måste man först förstå hur herpes förbi kroppens försvarsmekanismer.

Först infekterar herpes simplex virus en cell. Cellen i sin tur sänder ut en signal för att varna andra celler i överhängande fara. Cellerna som tar emot signalen sedan återgå till ett anti-virus status som ett sätt att skydda i huvudsak att skapa en sköld att avvärja skada. Men ger herpesviruset ett protein som kallas ICPO som blir knepigt och orsakar de infekterade cellerna att förstöra sina egna sköldar. Detta gör då herpesviruset att ta över, multiplicera sedan hoppa över till nya celler och lura dem också. Massa kaos inträder, och herpesviruset finner ett hem i en stor grupp av celler.

Så, för att dämpa effekterna av denna bedrägliga invasion, är forskare skapar en herpes vaccin som tar bort den genetiska instruktioner för att tillverka proteinet ICPO. Utan dessa instruktioner, har viruset inte ICPO som att lura cellerna, så även resten av viruset förblir intakt, återges det maktlös och inte kan orsaka skada. Försvagning ett virus på detta sätt skapar vad som kallas en "försvagade" virus. Andra vacciner som använder denna metod är mässling, påssjuka, röda hund, polio och gula febern.

herpes zoster har ett vaccin också. Detta herpes Vaccinet ges att förebygga både bältros och vattkoppor. Även något annorlunda än det vaccin på verken för herpes simplex, fungerar zoster vaccin också genom att injicera försvagad versioner av viruset. De bältros vaccin och vattkoppor vaccinet båda innehåller en stam av försvagat varicella zoster-virus.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.