Har Rakat hår växa ut snabbare?

Det finns ett antal myter om rakning eller avlägsnande av kroppshår. En populär missuppfattning är att rakat hår växer ut snabbare eller tjockare efteråt. I verkligheten är rakat hår lite mer än ett avfall består av mycket protein och keratin, samma ämne som finns i naglarna. Den har inga nervändar, och inga andra sätt att signalera en snabbare tillväxt för de körtlar som utsöndras det. Hår växer på en viss och stadig takt för varje person, även om det kan finnas en liten ökning under sommaren.

handling av rakning tar endast bort ändarna av hårstrån på eller något under huden nivå. Den faktiska rötter av håret kvar i folliklar eller porer djupare i huden. När rakat hår börjar växa ut igen med normal hastighet, är den första delen av håret växa fd roten, inte en avsmalnande skaft. Eftersom hår roten är tjockare än rakade håret verkar det tjockare för det mänskliga ögat. Vad gör att det kan växa snabbare är dess mörkare framtoning mot naken hud.

Strax efter unga män börjar utveckla hårväxt i ansiktet, kommer många av dem raka bort det snabbt, tror att rakat hår växer tillbaka tjockare och snabbare. I vissa fall finns det faktiskt en del mätbar ökning ansiktshår, men rakning är inte orsaken. När fler och fler vuxna hormoner släpps ut i den unga kropp, det är en ökning av antalet aktiva hårsäckar. Mer ansiktshår visas, men det är inte växer i snabbare takt än någon tidigare skägg eller mustasch.

Samma teori gäller för andra organ hårväxt också. Vissa människor kan ha snabbare priser hårväxt än andra på grund av sin kost eller en ärftlig genetisk faktor, men rakade håret själv har ingen kontroll över denna gräns. Kvinnor som rakar benen ofta kan uppleva en stubb känsla som den grova rothår växa ut, men de är inte tvingar fler hårstrån att inställa sig eller får dem att växa ut igen snabbare. Rakning armhåla hår, hår bröst eller blygd hår påverkar inte heller den faktiska andel av återväxt, men hudirritation och klåda som hårstrån fram kan vissa människor att lägga märke till dessa rakat områden lite mer än vanligt.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.