Finns det fördelar ur hälsosynpunkt Koppning?

Kallas i vissa kulturer som firecupping har antika helande tekniken med koppning en lång historia när det gäller de traditionella kinesiska medicinen (TCM). Ibland används i samband med akupunktur och örter terapi, koppning innebär användning av en kopp som är fylld med varm luft, och placerade öppna änden nedåt på den del av kroppen som upplever nöd. Här är lite bakgrund om hur koppning är kända för att arbeta, och de fördelar som kan komma ur bruket av koppning.

Med tanken på TCM, koppning förstås handla om att återställa flödet av livet kraft för att en korrekt och fungerande tillstånd. Sjukdom förknippas ofta med någon form av störningar för detta flöde av liv energi. Tillämpningen av koppning till den drabbade delen av kroppen är förstås att sätta igång naturliga kroppen reaktioner som i sinom tid kommer att bidra till att återinföra rätten att beställa den energi och i sin tur till förbättrad hälsa för den enskilde.

I allmänhet koppning använder en kopp som är gjord av glas, hårt trä eller metall. Någon form av brandfarligt ämne, såsom papper, en blandning av örter, eller alkohol placeras i koppen och sedan tänd. Eftersom ämnet brinner ner och slocknar, är koppen upp och ned och placeras vid någon punkt längs kroppen som motsvarar den livsenergi vägar inblandade. När luften inne i koppen kyls skapas ett vakuum som drar huden uppåt. Tanken är att denna åtgärd bidrar också till att extrahera toxiner från kroppen som är ursprunget till hälsa åkomma. I allmänhet kommer koppen sitta på plats för högst tio minuter.

Två former av koppning används. Wet koppning innebär punktera huden innan du använder koppen. Detta ökar blodflödet och är förstås att påskynda avlägsnandet av toxiner från kroppen. Torka koppning är de vanligaste tillämpningen och utelämnar användningen av punkterade huden. Ofta är koppning används som förberedelse för ett möte i akupunktur. Den akupunktör kan tillåta patienten en kort tid mellan koppning behandling och förvaltning av akupunktur nålar. Örter kan också använda koppning som en förutsättning för en regim av växtbaserade behandling, eller som en uppföljning behandling när örter hunnit börja bryta ner gifter som orsakar sjukdomen.

Koppning har en hel del anekdotiska bevis som stöder dess användning som ett medel för att behandla artrit i armar och ben, svullna leder, och trängsel i halsen och lungorna. Det finns också vittnesmål som hävdar att koppning med framgång har använts för att behandla depression också. Vanligtvis är koppning används inte när det är närvaron av en tumör eller misstanke om att en tillväxt kan vara maligna. Istället ligger fokus mer på vardagliga krämpor som inte tenderar att kräva kirurgiska ingrepp. Har dock traditionella västerländska medicinen inte bekräftat att koppning faktiskt leder till någon verklig nytta för hälsan. Ändå är den teknik som används i många kulturer och har många anhängare.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.