Är Brown Recluse Bites farligt?

För det mesta, biter från brunt enstöring spindlar är inte farliga. I sällsynta fall kan en bita orsaka vävnadsnekros och ett stort sår som kan ta lång tid att läka, och kan utsätta patienten för risk för infektion. Ännu mer sällan kan brun enstöring biter leda till dödsfall, med dödsfall isoleras för mycket små barn, äldre vuxna, och människor som är vid dålig hälsa.

Ett av de största problemen med brun enstöring biter är att de är overdiagnosed. Dessa spindlar är väldigt blyg, och oftast kommer inte att bita om inte motverkas eller hotade. Människor ofta märker inte spindeln när den biter, och en läkare kan vara benägna att diagnostisera en skada som ser ut som en brun enstöring biter som en spindel bita, även om det senare visar sig vara något annat. Exempelvis har många smärtsamma sår i huden som tros vara brun enstöring biter faktiskt är exempel på allvarliga Staphylococcus infektion.

Om en spindel gör bita kan patienten uppleva en skarp smärta på platsen för bett. En vit blåsor kan tyckas, bleknar till en röd prick som försvinner inom några dagar eller veckor. Patienten kan känna sig lindrigt sjuka med illamående och feber tills kroppen kan bearbeta spindeln giftet. Ofta är den enda behandling som krävs is på såret och vila tills patienten känner sig bättre.

Om Spindeln injicerar en massa gift och patienten är särskilt känslig, biter brun enstöring blir nekrotisk, med vävnad runt bettet döende och föll av. Detta leder till en utsatt sår som kan vara smärtsamt och väldigt obehagligt att titta på. Så länge såret hålls rent och torrt, bör det läka inom sex till åtta veckor. Vissa sår kan kräva mer omfattande medicinsk behandling, t. ex. en hud transplantat eller mediciner för att bekämpa infektion. I känsliga patienter kan giftet känslighet leda till döden på grund av en brun enstöring biter.

Det som är viktigt att vara medveten om är att brun enstöring biter är otroligt sällsynta. Denna spindel finns mest i den amerikanska södern, och när människor inte möter brun eremiter, spindlar är oftast ganska ovillig att bita. Människor som utvecklar hud sår eller skador som de misstänker kan vara resultatet av en insekt eller spindel bita kan söka medicinsk behandling, och de bör söka vård om det finns tecken på infektion eller andra komplikationer, men de bör uppmuntra sina läkare för att utesluta andra orsaker till den skada, snarare än att anta att det är ett bett. Underlåtenhet att diagnostisera korrekt orsak kan leda till en försening med att få rätt sorts behandling.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.