Vilken är den bästa kolesterolfritt Diet?

Det finns många olika kost planer på marknaden idag som hävdar spektakulära minskade kolesterolnivåer på mycket kort tid. Tyvärr har inte alla av dem använder sig av samma typer av livsmedel att uppnå detta mål. Detta ger ofta konsumenten som vill sänka det onda kolesterolet bibehållen eller upplyftande goda kolesterolet något förvirrad. Här är några tips som hjälper dig att identifiera de bästa kolesterolfri kost för din situation och se till att du upprätthålla sunda nivåer av både HDL och LDL-kolesterol.

Många människor är omedvetna om det faktum att kolesterol är inte negativt. Faktum är att kroppen behöver en viss mängd kolesterol för att fungera. Problemet uppstår när det finns för mycket av det dåliga kolesterolet i systemet och inte nog av god typ.

LDL, eller låg lipoproteiner densitet, identifieras som det onda kolesterolet. Produceras i levern, dessa lipoproteiner består av proteiner, kolesterol och triglycerider som tillverkas av kroppen samt konsumeras från livsmedel. Eftersom den här typen av lipoprotein färdas genom blodomloppet, tappar bort det varje komponent där den kan användas med fördel. Men när livsmedel med hög kolesterolhalt konsekvent konsumeras blir blodet över-mättad med överskottet. Detta kan leda till utveckling av hjärt-och kärlproblem, till exempel en hjärtinfarkt eller stroke.

HDL eller hög lipoproteiner densitet, anses vara goda kolesterolet. Också produceras i levern, bär denna typ av lipoprotein mycket mindre kolesterol än LDL och också har förmågan att plocka upp överflödigt kolesterol i blodet. Den överskjutande delen tillbaka till levern och upparbetas för att användas i kroppen eller för utvisning genom avfall. Till skillnad från LDL, HDL kan inte erhållas av livsmedelskonsumtion. Det är bara skapas av kroppens naturliga processer och kan inte intas genom att ta kosttillskott.

Det bästa kolesterolfri kost kommer att minimera eller eliminera livsmedel som leder till förhöjda kolesterolvärden i blodet. I huvudsak animaliska produkter är den främsta kostkällor av kolesterol, eftersom de innehåller högre halter av mättat fett. Detta innebär att kost bör uppmana till att minimera eller eliminera kött som nötkött i dagliga konsumtion av livsmedel. Mejeriprodukter såsom ägg, mjölk och smör bör också tas bort. Oljor såsom handflatan eller kokos bör också undvikas på grund av fetthalten.

I stället för animaliska produkter och andra livsmedel som innehåller mycket mättat fett, en solid kolesterolfri diet kommer att göra utmärkta användning av grönsaker. Olika typer av bönor bidra till att ge kroppen protein, medan de gröna bladgrönsaker såsom grönkål, collards, och greener majrova leverera ett brett spektrum av viktiga näringsämnen. Oljor som innehåller fleromättade fetter är också bra alternativ när någon typ av olja krävs. Sojabönor, safflor, och olivolja är utmärkta val. För att ersätta kött, är fisk ofta ett bra alternativ. Lax, tonfisk och flera andra typer av fisk innehåller omega-3 fettsyror som kan hjälpa till att sänka det onda kolesterolet nivåer.

Färsk frukt är också nödvändiga delar i alla kolesterolfri kost. Som med färska grönsaker, frukter ger viktiga näringsämnen och ger också en källa till fiber. Njut skära frukt i stället för rik desserter som görs med ägg och mjölk.

Innan vi inleder någon typ av kolesterol-fri kost, är det nödvändigt att se din husläkare eller kardiolog och be om en blod panel. Denna typ av blodprov hjälper dig att identifiera dina nuvarande LDL, HDL och triglycerider och har en grund för att välja en viss kolesterolfri diet plan. Tillsammans med att ändra dina matvanor är det också nödvändigt att inleda ett dagligt träningsprogram. Motion hjälper med din omsättning och även främjar produktion av det goda kolesterolet i levern. Högre nivåer av HDL i blodet kommer att innebära en mer effektiv rengöring av blodet och utvisningen av överskott LDL-kolesterol från kroppen.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.