Vilka vanliga magbesvär?

mage är ansvarig för tre olika funktioner i kroppen. Det tar i och butiker den mat vi svälja, blandar det med magen syror stöd i matsmältningen och sedan skepp blandningen på fram till tunntarmen. Vanliga magbesvär kan bero på en mängd olika saker som kan variera från mild till svår obehag i mag-tarmkanalen. Eftersom störningar är beläget i detta område, de flesta av de symtom illamående, kräkningar, kramper och diarré.

Vid upptaget arbetsplaneringen och stressiga situationer i livet komma i vägen för en balanserad kost och motion, vår mage betalar ofta priset. Milda magbesvär omfatta halsbränna och matsmältningsbesvär. Dessa problem kan lugnas med över receptfria läkemedel och vissa livsstilsförändringar som innebär att äta en näringsrik kost i mindre portioner, utövar regelbundet och bibehålla en hälsosam vikt. Att vara överviktig eller äta för mycket lägger tryck mot magen, trycka mat tillbaka i matstrupen och orsakar smärta och problem med halsbränna och matsmältningsbesvär.

Om maten ständigt trycks tillbaka upp i matstrupen från magsäcken försvagas den esofagus slutmuskel. Gastroesofageal refluxsjukdom (GERD), ofta kallade sura uppstötningar, kan utvecklas när esofagus slutmuskel är försvagad och inte fungerar. Symtom på en person som lider med GERD kan innehålla en brännande känsla i bröstet och halsen, ont i bröstet och ibland rapningar upp syra. Receptbelagda mediciner kan hjälpa någon som lider med sura uppstötningar så att de kan leva ett normalt liv.

Dumpning syndrom uppstår när en person har genomgått en operation gå förbi magsäcken för att gå ner i vikt. Detta förfarande dumpar osmälta maten till tunntarmen för snabbt. Magkramper och illamående är oftast ett resultat av denna process.

Gastrit är en förutsättning i magen där magslemhinnan blir inflammerad. Detta sker från samma bakterie som orsakar magsår men kan också orsakas av en skada på magen eller genom att konsekvent ta smärtstillande. Vanliga symptom för denna mage oordning inkluderar uppkördhet, rapningar, illamående och en brännande smärta i övre delen av buken område.

Magsår utvecklas på insidan magsäckens. Dessa öppna sår orsaka smärta i buken och är inte enbart orsakas av stress och usla matvanor, men kan också orsakas av olika läkemedel eller en bakteriell infektion. Ett sår som går obehandlade så småningom kan leda till ett blödande magsår vilket kan få till dödlig utgång. Sår bör medicinskt diagnostiseras och behandlas av läkare.

De flesta av de gemensamma magbesvär resonemang vår kropp kan ändras med rätt livsstilsförändringar som inkluderar kost och motion. När dessa förändringar inte lindra obehag som orsakas av dessa magbesvär, är det nödvändigt att se en läkare för läkare. Läkaren kommer att kunna diagnostisera problemet och behandla det effektivt.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.