Vilka är symtomen vid demens?

Det finns många symptom som en person med demens kommer att uppleva. Många symptom på demens är märkbara tidigt. De vanligaste symtomen är nedsatt med minne och omdöme, med en av de första symptomen på demens är en nedgång i minnet.

Demens orsakas av degeneration i hjärnan, särskilt i hjärnbarken. Hjärnbarken är den del av hjärnan som ansvarar för personlighet, tankar och minnen. När denna del av hjärnan börjar försämras kan det leda till kognitiv nedsättning och symptom på demens. Det finns några skäl till varför degeneration i hjärnan inträffar. Infektioner är en orsak, men metaboliska orsaker, hjärntumörer och andra sjukdomar som är progressiva i naturen kan också påverka hjärnan.

Som minnesförlust börjar kommer en person med demens börjar känna glömska. De kan glömma sin ålder, namn på sina grannar, eller det kommande uppgiften. Misplacing saker är också ett tecken på att en person skulle kunna utveckla demens. Minnesförlust kommer också att påverka tal och problem med språk kan förekomma. Personer med demens har ofta problem att hitta ett substitut för ord eller att hitta rätt ord att säga.

Ett annat tecken på tidig demens är en förvirring med plats och tid. Vanligen anländer till destinationer utan att vara helt säker på hur de kom dit är tidigt tecken på demens. Utöver denna osäkerhet, en person med demens kan glömma var de bor eller den dag i veckan.

Enligt Alzheimer's Disease International, den mest märkbara symptom på demens är en förändring i personlighet. Demens får människor att bli mindre som de själva och ha humörsvängningar. Den enskilde kan uppleva intensiva mängder retbarhet eller till och med depression.

Den största riskfaktorn för demens är ålder, med personer över 65 år löper högre risk. Symtomen vid demens börjar ofta mellan åldrarna 65 och 74 och risken för demens fördubblas efter fyllda 74. Ju äldre personen är, desto mer sannolikt de kan ha symtom på demens.

Så småningom när demens har satt i, en person kommer att få betydande psykiska avböjer personlighetsförändringar kommer att bli mer radikal. Så småningom kommer en fullständig förlust av dom uppträder hos patienten. En försummelse av personlig säkerhet, kost och hygien kommer snart. Demens kan vara en fruktansvärd upplevelse för dem som lider av sjukdomen samt familjemedlemmar som måste ta hand om en kär som drabbas.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.