Vilka är symtomen på klamydia?

Klamydia är en relativt vanlig sexuellt överförbar sjukdom (STD). Det är faktiskt ett resultat av bakterier förs vidare från en person till en annan via sexuell kontakt, och villkoret är oftast mycket förebyggas med hjälp av barriärmetoder av preventivmedel, särskilt manlig eller kvinnlig kondom under någon typ av samlag eller sexuell lek. När erkänd och i dess tidiga stadier, är klamydia ganska lätt att behandla med antibiotika, men det kanske inte alltid är märkt.

symtom på klamydia kan variera, och de skiljer sig män och kvinnor. Både män och kvinnor kan ha sjukdomen och inte märker det, och faktum är cirka 70% av fallen av klamydia inte har symtom. Mäns symptom är mer uttalad och de kan likelier att fånga tidiga tecken på det villkor, men denna STD fortfarande kan missas i tidiga skeden. Tyvärr, när det är missade det kan medföra avsevärda komplikationer inklusive inflammatoriska sjukdomar, inflammation i livmoderhalsen, och överföring till nyfödda hos kvinnor och svullnad av testiklarna eller urinvägarna hos män.

Hos kvinnor kan symtomen på klamydia omfatta smärtsamma samlag, eller smärta när de kissar. En del kvinnor utvecklar urinvägsinfektioner och måste brännas eller obehag när de kissar eller känns som att blåsan aldrig helt tomma. Livmoderhalsen kan bli irriterad och detta kan leda till mer vaginal sekret än är normala. Blödning kan uppstå mellan perioder eller perioder kan bli onormal, och en del kvinnor känner smärta i bäckenet eller i nedre delen av magen.

Hos män kan symptomen på klamydia orsaka smärta när man kissar inträffar, speciellt en smärta som brinner. Män kan också ha ovanliga flytningar från penis, och denna urladdning kan bli mer märkbar, eftersom den normalt fläck underkläder. En del män kan också märka smärta eller obehag i testiklarna eller smärta i bäckenet.

En av de symptom på klamydia att både män och kvinnor kan utveckla är en sekundär infektion i ögonen. Ögonen kan bli svullna och bränna och klia om detta inträffar, men det är inte särskilt vanligt. Detta sker genom överföring av genital sjukdom för ögonen, och kan undvikas om folk Skölj händerna efter toaletten, om de vet att de har en aktiv fall av sjukdomen.

Sedan många gånger symtom på klamydia inte finns, den bästa metoden för att undvika är genom säkrare sex metoder. Personer som regelmässigt har oskyddat sex, särskilt med flera partners, löper mycket större risk för sjukdom. Det tar emellertid endast en gång av oskyddat sex med en smittad partner att fånga detta tillstånd. Folk borde få behandling om de har haft sex med en partner som har klamydia även om de inte visar yttre symptom på sjukdomen.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.