Vilka är symtomen på Tapeworm?

En bandmask är en parasitisk mask som kan infektera en människa och orsaka en myriad av hälsoproblem. Den kan överleva i sin mänskliga värd mer än 20 år och kan växa över 20 fot (6,10 m). Erkänner symtom på binnikemask infektion kan hjälpa potentiella värdar bekämpa infektionen innan det eskalera till mycket allvarliga hälsoproblem.

Tapeworm infektioner är ofta spåras tillbaka till konsumtionen av fläckas eller dåligt tillagat nötkött, fläsk och ibland fisk. Laga mat ordentligt rekommenderas att döda någon potentiellt smittsamma parasiter. Många människor som är infekterade med bandmask inte uppvisar några symptom alls, men de som lider fysiskt visa specifika symptom.

De vanligaste symtomen på bandmask infektion inkluderar svaghet, illamående, aptit förlust, smärta i buken, diarré, viktminskning, och oförmåga att ta upp näring ordentligt. Någon eller alla av dessa symptom kan störa en smittad persons hälsa och livskvalitet. Långvarig symtom kan leda till svårare symtom.

Mer allvarliga symtom på binnikemask infektion kan manifesteras i människor som har smittats av parasiten under en lång tid. De kan även komma till uttryck på grund av infektioner som har resulterat i cysta formationer på andra vävnader än de i tarmen. Öppen cystisk formationer, massa eller klumpar, feber, vitaminbrist, en inflammerad tarm, yrsel, sömnlöshet, blodbrist, allergiska reaktioner, bakteriella infektioner och även neurologiska reaktioner såsom kramper kan också resultera i symtom på binnikemask infektion.

Symtom på infektion med bandmask larver kan skilja sig något än infektion med vuxna bandmaskar. Detta beror på att larverna är tillräckligt liten för att resa genom blodomloppet och kan bosätta sig i andra delar av kroppen. Buksmärtor och feber kan förekomma, men så kan hosta, lung smärta, gulsot, blindhet, kramper och känslan av trycket inne i skallen.

Dessutom kan smittade människor märker binnikemask ägg eller rester av en bandmask myndighet i avföringen. Det är dock viktigt att notera att bandmask kropp rester inte innebär att den dvärgbandmask säkert har utsöndras från kroppen. En bandmask hela kroppen kan föras vidare, men om huvudet kvar i mänsklig värd kropp, då bandmask kan växa tillbaka till sin ursprungliga längd igen.

Symtom på bandmask infektion kan behandlas genom att ta bort binnikemask i sig. Läkemedel behandlingar kan valt, men bandmaskar kan också behandlas med enkla örter som svart valnöt skrov, malört och kryddnejlikor. Dessutom håller en stringent och ekologisk kost, öva hygien kan minska de framtida möjligheter att binnikemask infektion.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.