Vilka är riskerna med Huffing Paint?

koncentrera Avsiktligt och andas in färgprodukter är en riskfylld verksamhet. Individer som lustigt färg brukar göra så för att uppnå en omedelbar hög, en kortlivad känsla av eufori och yrsel. Många tror felaktigt att huffing färg är säkrare än att använda illegala droger. I själva verket är det en extremt farlig metod som kan leda till många kortsiktiga och långsiktiga hälsoproblem. Huffing måla försämrar det centrala nervsystemet och kan mycket väl leda till plötslig död.

När en person huffs färg, han eller hon omedelbart får en euforisk känsla. Användaren blir yr och förvirrad som kemikalier från färgen penetrera hjärnan. Det är vanligt att ett folk att förlora balansen och deras förmåga att koncentrera sig i upp till fem minuter efter huffing färg. Liksom andra inhalants kan koncentreras måla kemikalier orsaka en förlust av hämningar och gör att användaren känner sig som om han eller hon är berusad av alkohol. Som den euforiska effekter vissna, tenderar individen att bli mycket sömnig.

De kortsiktiga effekterna av huffing färg kan vara huvudvärk, yrsel, irritabilitet, och illamående. Huffing orsaker blodtryck och hjärtfrekvens att skjuta i höjden, och många människor svettas och skaka. Abstinenssymtom är vanligtvis allvarliga och en person kan lida av sömnlöshet, tremor, eller till och med anfall som de omedelbara effekterna av färgen försvinner.

Med långsiktig missbruk, kan en person skadas permanent hans eller hennes njurar, lungor, hjärta och hjärna. Kronisk hypertoni och andra allvarliga hjärtsjukdomar är vanligt hos personer som blir beroende av färg. Långvarig användning kan störa hjärnans normala funktion, vilket leder till minnesproblem och koncentrationssvårigheter. En individ kan också förlora förmågan att tala, höra och lukta på rätt sätt.

I vissa fall måla missbrukare upplever påtagliga förändringar i personligheten, vanligen orsakar dem att bli deprimerad eller apatisk. Många människor lider av långvarig impotens och kronisk sömnlöshet. Farorna med huffing färg fortsätta att plåga en person när han eller hon slutar missbruka ämnet. Även om en person söker professionell hjälp för sitt missbruk och avstår från att huffing färg i många år, uppmanas att använda och abstinensbesvär kan uppstå när som helst.

Huffing färg kan omedelbart dödlig, även i små doser. Förenta staternas justitiedepartement och narkotika organ i många andra länder erkänner officiellt ett tillstånd som kallas plötslig sniffa död (SSD). Fall av SSD orsakas av de kombinerade effekterna av de faror som anges ovan i slutändan kan få hjärtsvikt eller kvävning som blodkärl och luftvägar är trängd. SSD slår omedelbart och kan påverka någon, vare sig det är en första gången användaren eller en person som har huffing färg i flera år.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.