Vilka är orsakerna till molnigt Vision?

Molnigt vision är ett tillstånd som resulterar i en förlust av synskärpa. Du kan också förlora din förmåga att se små detaljer. Om du upplever grumlig syn är det viktigt att söka råd från en ögonläkare. Snabb, erbjuder tidig behandling bäst chans att lyckas vid behandling grumlig syn.

En av orsakerna till grumlig vision är grå starr. Katarakt kan också leda till dålig syn på natten och döda vinkeln. Om du lider av grå starr, kan du förlora så småningom syn på vardera sidan om ögat också. Katarakt behandlas med kirurgi, men det finns ingen garanti för framgång, och många läkare inte rekommendera operation om inte den grå starr påverka din förmåga att köra bil eller läser.

kataraktkirurgi är en poliklinisk operation, och vanligtvis tar mindre än en timme. Den helande tid kan vara lång, det är ofta sex till tolv veckor innan din kirurg kan avgöra hur framgångsrik operation var.

Klart vision kan också vara ett tecken på makuladegeneration. Makuladegeneration är den vanligaste orsaken till blindhet hos personer över 60 år. Andra symptom på makuladegeneration är en förlust av det centrala seendet, snedvridning i synfältet, som vågiga linjer, och svårt att skilja färger.

oftalmologer inte kan vända makuladegeneration. Deras behandlingsalternativ är begränsade till att förhindra ytterligare förlust av synen. För vissa former av makuladegeneration, rekommenderar läkarna att ta höga doser av vissa vitaminer, såsom A, C och E, fördröja utvecklingen av sjukdomen. Det finns också vissa receptbelagda läkemedel som kan bromsa främjande av makuladegeneration. Om du utvecklar makuladegeneration är det viktigt att samarbeta nära med din läkare för att utveckla en underhållsplan.

Oavsett orsaken till grumlig syn, är det viktigt att få snabb behandling. Även plötsliga vision förändringar kräver omedelbar läkarvård, kan förändringen vara godartade. Vissa människor upplever grumlig eller dimsyn efter en längre tid utanför. Detta är ett tillfälligt problem som kommer att korrigera sig själv.

Mediciner, även de som inte föreskrivs för ögonproblem, kan ha en effekt på synen. Om du tror att din syn förändringar kan vara ett resultat av läkemedel du tar, är det viktigt att inte sluta ta läkemedlet. Boka tid med din husläkare för att diskutera frågan och se om det finns en jämförbar medicin att han kan föreskriva.

Molnigt och dimsyn är en skrämmande upplevelse, och du vill undvika. Det finns flera saker som du kan göra för att minska risken för att utveckla ögonproblem. Rökning och överdriven alkoholkonsumtion både bidra till ögonproblem. När du är utomhus, skydda dina ögon med solglasögon.

Din allmänna hälsa har en direkt inverkan på din vision. Kontrollera ditt blodtryck och kolesterol. Om du är diabetiker, hantera din blodsockernivå minskar din risk att utveckla ögonproblem. Livsmedel som är rika på antioxidanter kan också bidra till sunda vision.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.