Vilka är orsakerna till Dimsyn?

Det finns många orsaker till dimsyn. I själva verket kan en bra bit över 600 sjukdomar, villkor och andra prekursorer finns vilka leder till förändringar i synskärpa, så att det ser suddig eller suddiga. Några av dessa orsaker kan omedelbart diagnostiseras, till exempel simning i kemiskt renat vatten kan sudda ut vision om en timme eller två efteråt. Det viktiga är att människor inte anser kroniska eller konstant dimsyn som benigna. Fast det kan betyda mycket enkelt villkor för att behandla, kan det också vara ett tecken på allvarliga sådana som kräver snabb läkarvård.

Några av de vanligaste orsakerna till dimsyn omfattar normalt åldrande som kan orsaka en förlust av elasticitet i ögonen eller försvagning av ögonmusklerna. Villkor som långt eller nära långsiktighet kan också göra saker som ser nära eller långt bort suddiga, respektive. Dessa saker är oftast lätt att behandla med öga övningar, ögonkirurgi eller korrigerande linser eller glasögon.

Ibland dimsyn tyder mycket allvarliga tillstånd. Det kan vara ett tecken på att grå starr är närvarande eller att makuladegeneration sker, vilket är en viktig orsak till blindhet särskilt hos äldre. Glaukom kan också ha dimsyn eller försämrad syn som ett symptom.

Ibland dimsyn kommer att vara resultatet av saker som torra ögon, och det kan också vara ett tillfälligt symptom av ögoninfektioner. Saker som rosa öga, hösnuva och även allergiska reaktioner på ämnen som kan göra att saker ser suddiga. Visst kemisk exponering av många typer kan resultera i förändringar av vision, och även när dessa kemikalier är relativt säkra, det kan det ändå vara värt en läkare besök för att säkerställa att alla kemiska material utsöndras från ögonen.

Ett antal receptbelagda mediciner har suddig syn som potentiell biverkning. De är alltför många för att lista. Det bästa sättet att avgöra om vision förändringar som kan vara resultatet av vidtagits läkemedel är att kontrollera med en farmaceut eller läkare om effekter medicin sida. Vissa OTC-läkemedel (OTC medicin), när de tas i överdos kan också ha denna effekt. Aspirin överdosering är bara ett exempel av en överdos MED som kan orsaka dimsyn. Det finns också gatan läkemedel som kan ändra synskärpa, även ecstasy.

Skador på ögon är en annan tydlig orsak, men också skador på huvud och hals. Upp till 30% av de människor som lider whiplash kan ha dimsyn efteråt. Naturligtvis något trauma som direkt påverkar ett eller båda ögonen kan ändra synsätt.

Med tanke på de potentiellt allvarliga sjukdomar som dimsyn kan indikera, det är närvaro, om det inte går bort nästan omedelbart, alltid tyder på att människor schema en vision examen. Genomgår en vision tentamen kan bidra till att utesluta eller regel i vanliga orsaker. Ännu viktigare, om orsaken är mer allvarliga, kan läkarna börja behandling för förhållanden som varaktigt kan förändra synen.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.