Vilka är fördelarna med amning?

Fördelarna med amning för både mor och barn, är många. Primära fördelar är ökad immunitet hos barnet, en bättre chans i vikt för mamman, och en närmare och mer bundna förhållandet mellan en ny modern och barnet. Även om modersmjölksersättning är tillräckliga för utfodring och upprätthålla hälsa i en nyfödd, har en moders naturlig mjölk många element som nuvarande formel tillverkarna inte kan kopiera. Detta kan vara det som gör bröstmjölk lättare för ett barn att smälta.

En av de första och viktigaste fördelarna med amning att ett spädbarn får är ett ökat immunförsvar. Barn föds med mycket få naturliga immunitet, vilket gör dem mer mottagliga för sjukdomar och infektioner. En mamma tidiga mjölk utbudet består av ett ämne som kallas råmjölk . Detta gulaktig vätska är full av antikroppar som skyddar nyfödda mot allt moderns kropp har utvecklat en immunitet mot. Efter några dagar kommer en mer mogen mjölk produceras och fortsätta att tillföra näring till barnets kropp och immunsystem med fetter, vitaminer och antikroppar.

amma barn har också visat sig ha en lägre risk att utveckla vissa allergier, såsom mat och allergier mjölk, och de är i allmänhet mindre risk att bli överviktiga senare i livet. Tidig och fortsatt amning har även visat sig hjälpa en baby band med sin mor snabbare på grund av huden vid hudkontakt. Denna effekt kan också uppnås genom formel utfodring mödrar genom snuggling barnet nära under utfodringar.

Forskning har också föreslagit att amning också kan hjälpa minska risken för plötslig spädbarnsdöd (SIDS). Detta villkor strejker ungefär 50 i varje 100. 000 barn som föds varje år. Det finns ingen känd orsak eller behandling, eftersom det i allmänhet drabbar barn som var förmodade friska. Fördelarna med amning för att förebygga SIDS är inte känt, men man har visat att spädbarn som ammas har en lägre förekomst av förhållandena än de som är enbart formel matas.

fördelarna med amning är inte begränsade till ammande spädbarn. Mödrar åtnjuter också en rad positiva bieffekter till amning. Till exempel, bränner en ammande mamma i allmänhet 500 extra kalorier per dag för att producera mjölk till barnet. Detta resulterar i snabbare viktminskning för många kvinnor. Studier har också visat att amning direkt efter förlossningen kan förhindra blödningen genom att orsaka mild uteruskontraktioner att hjälpa utvisa efterbörden.

Ammande kan också bidra till att upprätthålla en kvinnas reproduktiva hälsa genom att minska risken att utveckla äggstockar och livmoder-cancer. Anledningen till detta har inte pekats ännu, även om det är tänkt att komma som en följd av färre ägglossning cykler. De flesta kvinnor som ammar uteslutande inte återuppta en menstruationscykel tills de börjar avvänja. Detta innebär färre totalt ägglossningen cyklar och mindre arbete för äggstockarna.

Icke hälsorelaterade fördelarna med amning för mamman omfattar inte behöva koka och flaskor tvätta, med en konstant livsmedelsförsörjning till hands vid alla tidpunkter, och dincrease i bindning till barnet. Faktum är att vetenskapen bevisat att under mjölkproduktionen och BESVIKELSE, en kvinnas kropp släpper flera hormoner inklusive en som kallas prolaktin. Det är samma hormon som frigörs under orgasm, och det främjar en känsla av närhet och avslappning. När amningen är dessa euforiska känslor naturligtvis vidare till barnet, vilket resulterar i en närmare anknytning under de första dagarna av moderskap då många kvinnor befinner sig trött och överväldigad.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.