Vilka är effekterna av energidrycker?

Energidrycker har blivit allt populärare för att få kort ökar energi. Men de kan missbrukas och ibland även när de används enligt rekommendationerna, de orsakar obehaglig biverkningar. Effekterna av energidrycker kan indelas i olika kategorier. Dessa är kortsiktiga effekter, långsiktiga effekter och biverkningar. De som använder energidrycker bör vara medvetna om deras potentiella fördelar och risker.

För den genomsnittliga vuxna friska de viktigaste effekterna av energidrycker är att kortfattat öka energi och vakenhet. Denna extra impuls kan vara en eller två timmar eller mer beroende på storleken på dricka, hur mycket stimulantia i drycken, och toleransen för den person dricka det. Vissa drycker har extremt höga halter koffein eller andra belopp stimulerande som kan göra människor mycket energisk eller mycket nervositet beroende på koffein tolerans. Människor kan känna sig "påskyndas" i stället för mer alert och vaken, och många märker en återkallelse eller komma ner under ett par timmar efter att ha druckit en energi dryck.

Vissa drycker har så stora stimulerande belopp som normala effekter kan omfatta sjukdom. Människor som dricker Spike ® Skyttar, till exempel kan rapportera känsla illamående och kräkningar, oregelbundna hjärtslag, och fruktansvärd huvudvärk. Detta kan åtgärdas genom att inte dricka dessa drycker på fastande mage. Men de som verkligen är känsliga för stimulantia nivåer får utstå flera timmar av sjukdom efter att ha förtärt en av dessa drycker.

De biverkningar som regelbundet uppträder med Spike ® Shooters kan påverka dem som dricker andra energidrycker om de dricker dem till överdrift, och några personer som är mycket känsliga kan få biverkningar när de har någon typ av energi dryck. Förutom snabb hjärtrytm, illamående eller kräkningar och huvudvärk, kan människor upplever ökat blodtryck, snabb nedgång i humör som den dryck avtar, och ihållande nervositet och skakningar. Andra kortfristiga biverkningar av energidrycker innehåller sömnlöshet, huvudvärk dagen efter konsumtion, och irritabilitet.

Mycket allvarliga kortsiktiga biverkningar av energidrycker kan innehålla koffein förgiftning, särskilt när folk konsumerar mer dryck än rekommenderas. I svåra fall kan förgiftning av detta slag kan leda till instabil eller oregelbunden hjärtrytm, muskelryckningar, rodnad, psykos, desorientering, och vanföreställningar. Användning av energidrycker bland dem som är ovana vid att dricka koffein kan leda till koffein rus symptom tidigare.

Den normala friska vuxna förmodligen kommer att drabbas av några biverkningar av energidrycker, men det finns vissa grupper som bör inte använda dessa drycker. Gravida och ammande kvinnor bör inte konsumera energidrycker. Höga doser koffein kan påverka hjärnans utveckling av foster och spädbarn omvårdnad. Barn bör inte heller konsumera dessa drycker. Människor med koffein känslighet, med psykisk ohälsa och personer med någon typ av hjärtfel eller sjukdom bör undvika energidrycker också.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.