Vilka är de vanligaste allergier?

De vanligaste allergier omfattar pollen och allergier hushåll som dammkvalster, sällskapsdjur och vissa livsmedel. De flesta allergier är bara mindre olägenheter kan andra vara ganska allvarligt. En allvarlig allergisk reaktion som kallas anafylaxi, kan kräva omedelbar läkarvård. Fastställa orsaken till en allergi kan vara enkla eller mycket komplicerade och kan ibland kräver tester av läkare.

De flesta vanliga allergier förödelse med bihålor och slemhinnor. Detta gäller särskilt för pollen allergener, som ambrosia, blommor och träd pollen. Dessa allergier kan orsaka kliande ögon, rinnande näsa och ont i halsen. De som upplever dessa allergier kan vara olyckliga under vår och höst. Till exempel ambrosia pollen ofta är som starkast i slutet av sommaren.

Vanliga allergier runt huset omfatta sällskapsdjur allergier. Vissa kan vara särskilt allergisk mot mjäll skapats av katter eller hundar, eller kan påverkas av båda arterna lika. Dessa anses vara den vanligaste sällskapsdjur allergier, men det är förmodligen helt enkelt därför att dessa är de vanligaste husdjur. Många människor kan vara lika allergisk mot kanin mjäll, iller mjäll eller mjäll, från andra däggdjur.

För ägare av sällskapsdjur, kan en allergi mot ett djur verkar vara en förbannelse. Lyckligtvis, de som lider kan hitta deras kroppar anpassa så småningom till det allergen som orsakas av husdjur och att symtomen så småningom minska med tiden. I andra fall kan vissa djurälskare hitta det finns inget sätt att lindra sina symptom, andra än med receptbelagda läkemedel, eller genom att undvika allergen helt och hållet. Det finns också några raser av hundar och katter som tenderar att orsaka färre allergier än andra.

Av alla vanliga allergier, kan dammkvalster eller kvalster hus, vara bland de mest besvärande. Detta beror på att de inte har någon säsong. De lever inomhus och därför bor mycket bekvämt året runt. De har också en plats de flesta människor tillbringar minst åtta av varje 24 timmar-i en säng. Därför tenderar de att vara mycket besvärlig. Medan de flesta dammkvalster allergier är lindriga besvär, de har ansvaret för dödliga astmaattacker.

födoämnesallergenen ingår bland de vanligaste allergier kan producera de mest allvarliga reaktioner. Skaldjur, mjölk och nötter, särskilt jordnötter, orsakar mest problem. De proteiner, särskilt i jordnötter, kan vara särskilt svårt för vissa människor att hantera. I vissa fall kan även lukten av dessa livsmedel ge upphov till allergisk reaktion.

För många typer av gemensamma allergier, en effektiv antihistamin är bästa botemedlet. Detta neutraliserar effektivt allergen och ger en allmän lättnad från de flesta symtom. Detta läkemedel kan ges i tablettform, eller kan injiceras av en läkare eller sjuksköterska. Många kommer att finna de behöver ständig behandling i hela allergi säsongen. Även om detta kan vara en olägenhet, det ger i regel tillräckligt med befrielse att göra saker uthärdligt.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.