Vilka är de tidiga tecken på graviditet?

Det finns flera tidiga tecken på graviditet som, enskilt, får stå till svars inför andra villkor, men tillsammans är en ganska tydlig indikation på graviditet.

Det tidigaste tecknet på graviditet är oftast en missade menstruationscykeln , men detta är inte ett idiotsäkert indikation. Många kvinnor har inte regelbundna perioder, vilket gör det svårare att bedöma om en cykel är försenad. Ytterligare andra kan uppleva ljus blödning vid deras första menstruationscykeln efter att bli gravid. Faktum är att ungefär en av fem kvinnor upplever ljus blödning under hela första trimestern.

Trötthet är också ett tidigt tecken på graviditet. Deltagande i normala verksamhet kan ge dig mer omständlig än vanligt. Din uthållighet kommer att minska vid graviditet eftersom din kropp kommer att använda mycket av sin energi gå till de fysiska förändringar som krävs för graviditet.

Hormonella förändringar kommer också att äga rum, vilket kan få dig att känna att du är kommer ner med influensa. Du kan ha torra häver eller kräkningar under de första 6-14 veckorna av graviditeten. Även om detta kallas graviditetsillamående det kan hända när som helst på dagen eller natten.

Ett annat tidigt tecken på graviditet förändringar i brösten . Den areolas kommer att mörkna och bröst själva blir anbud och full, ungefär som symtom på premenstruellt syndrom (PMS).

cravings för olika livsmedel som du vanligtvis inte äter , ofta åtföljer graviditet. Har du märkt att du brukar gilla sötsaker men har sug efter salt mat nyligen? Eller kanske är det tvärtom?

En allmän crampiness eller uppblåsthet i bäckenområdet kan också vara ett tidigt tecken på graviditet och kan åtföljas av förstoppning . Återigen kan dessa symtom härma PMS, och många kvinnor befinner sig undrande som det är!

frekvent urinering är ett mer tidigt tecken på graviditet, och uppträder på nytt i slutet av graviditet. Känns det som du har kört på toaletten oftare än vanligt?

Det enklaste sättet att avgöra om du är gravid kort att besöka en läkarmottagning är att ta ett graviditetstest. Dessa tester mäter ett hormon som produceras under graviditet, som kallas humant koriongonadotropin (hCG). De graviditetstest består av ett kemiskt behandlat band. Urin ut på remsan interagerar med kemikalier och inom ett par minuter remsan blir färg, vilket tyder på ett negativt (inte gravid) eller positiva (gravida) resultat.

Även graviditetstest kommer ofta anger du kan testa den första dagen av utebliven mens kan det ta upp till 10 dagar eller mer innan tillräckliga mängder av hCG är närvarande som för att upptäckas av dessa tester. Därför ett negativt resultat innan 10-14 dagar kan en oriktig uppgift, och du kan faktiskt vara gravid. Om din mens inte startar efter 10 dagar, eller om det var mycket lättare än vanligt, prova graviditetstest vid den tidpunkten. Om du får ett negativt resultat vänta några dagar och försök igen.

En läkare kan ta ett blodprov som kommer att kunna upptäcka mycket lägre nivåer av hCG än ett hem graviditetstest, vilket gör det korrekt, även under de första dagarna av graviditeten. Detta är ett alternativ för kvinnor som inte vill vänta på ett definitivt resultat.

Även om många vanliga tidiga tecken på graviditet har nämnts här, är det viktigt att notera att inte alla kommer att uppleva dessa symptom. Låt inte en brist på symtom övertyga du inte är gravid, om du har anledning att tro att du kan vara. Använd i stället ett graviditetstest eller uppsöka läkare för att kontrollera ditt tillstånd.

Om det tidiga tecken på graviditet är närvarande, och särskilt om du har kontrollerat att du är gravid med ett hem graviditetstest, se till att boka tid hos din läkare. Ju snabbare din graviditet kontrolleras, desto snabbare kan du börja ta hand om dig själv och plan för future!


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.