Vilka är de olika Hip Försiktighetsåtgärder?

Det finns många olika hip försiktighetsåtgärder som personer som just har genomgått höftledsplastik bör följa. Förutom de som har gått igenom en höft förfarande, bör idrottare också ta särskilda höft försiktighetsåtgärder före och efter en sportevenemang. Även om många människor antar att höft skador är reserverade för äldre, är detta antagande helt enkelt inte sant.

Många idrottare skadar höften på grund av stor genomslagskraft sporter som löpning, fotboll, och många andra. Eftersom dessa sporter placera en stor mängd effekter på höften, är en av de vanligaste atletiska skador en höft flexor skada. Höft flexors består av tre unika muskler som inkluderar rectus femoris, psoas stora och illacus. Skador på någon av dessa muskler kan orsaka svår stor smärta och obehag.

En idrottsman som upplever höftproblem bör kontakta en licensierad sjukgymnast omedelbart. Genom omfattande sjukgymnastik sessioner, en person som har en skada hip flexor kan bota de drabbade musklerna. För att förhindra denna typ av skada uppstår, är det viktigt att ordentligt stretch före och efter en intensiv fysisk träning.

Människor som nyligen har genomgått höftledsplastik bör också vara medveten om särskilda hip försiktighetsåtgärder. Crossing benen, böjde sig framåt och alla extrema rörelser bör undvikas efter operationen. Eftersom en höftprotes implantat är inte så robust som en naturlig höftled, kan dessa implantat bli lätt ur led. Därför bör kirurgiska patienter nära samarbete med en sjukgymnast för att stärka andra delar av kroppen som kan stödja den skadade höften.

Efter en höft förfarande, bör en läkare ge råd varje patient om viktiga höften försiktighetsåtgärder. Om dessa försiktighetsåtgärder inte följs, en patient kan tvingas att genomgå ytterligare operation. Vissa hip implantat tål mer vikt än andra, även om mängden tryck som kan placeras på en höft beror på varje individs kroppsbyggnad.

En del skador kan botas med hjälp av värme eller is, en höftskada är inte en av dem. Höften är ett mycket känsligt område, och höftproblem bör inte ignoreras. Som nämnts ovan kan i höft skadas genom ålder, atletisk effekter, och faller. Om någon av dessa saker har inträffat, är det bäst att söka läkarvård direkt. De flesta hip skador inte leder till kirurgi, men detta kan endast fastställas genom en licensierad läkare. I varje fall bör hip försiktighetsåtgärder noteras följas och beaktas i alla tider.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.