Vilka är de hälsosamma effekterna av protein?

När vi äter mat som innehåller protein, bryter kroppen ner till aminosyror. Dessa aminosyror är nödvändiga för att bygga muskler och blod. Det finns 22 aminosyror, som är indelade i två kategorier, inklusive essentiella aminosyror och icke-essentiella aminosyror. Kroppen kan göra några av de essentiella på egen hand, men vissa aminosyror måste komma från att äta livsmedel som innehåller protein.

Det finns många hälsofördelar av protein. Att äta tillräckligt med protein är viktigt att bibehålla en sund kropp. Om kroppen råkar ut för en skada, till exempel en klippa, hjälper protein med vävnad reparera. Tillsammans med kolhydrater ger protein energi för kroppen som hjälper till att hålla oss från att bli trött. Ytterligare en av fördelarna med protein hjälper kroppen att bekämpa off ohälsa och sjukdomar samt hålla immunförsvaret fungerar korrekt.

musklerna i våra kroppar är delvis består av protein. En av fördelarna med protein är en hälsosam muskler. Protein hjälper också bygga hud, hår, naglar och brosk. Eftersom kroppen inte lagra protein, är det viktigt att äta hälsosam protein varje dag.

Proteiner är ofullständig eller kompletta proteiner. Komplett protein innehåller alla essentiella aminosyror, om än ofullständiga proteiner inte. Goda källor till komplett protein kommer från djur. Till exempel ägg, mjölk, kyckling och fisk innehåller alla kompletta proteiner. Hälsosam mat val för ofullständiga proteiner ingår, nötter, såsom mandlar, bönor och fullkornsprodukter.

Att ha rätt hälsofördelar av protein, de flesta behöver ungefär 0. 8 gram protein per kilo kroppsvikt varje dag. När nya ansökningar görs på kroppen, till exempel i samband med graviditet eller återhämtar sig från en skada, mer protein behövs för att hjälpa kroppen. Barn och tonåringar behöver också extra protein för att hjälpa till med tillväxten.

Utan protein skulle kroppen inte kunna fungera. Olika villkor kan utvecklas, såsom anemi och hypotension. Problem med cirkulationen och läkningen av en skada skulle också uppstå. Eftersom protein hjälper muskeln, utan den muskelmassa kan minska och svaghet kan förekomma.

Även om det finns fördelar med protein, för mycket av det goda kan vara dåligt. Äta en högproteindiet kan orsaka problem om alltför få kolhydrater äts. När höga nivåer av protein äts i kombination med för få kolhydrater kan kroppen bilda ketoner och frigör dem i blodet. Detta orsakar ketos, vilket kan leda till trötthet och illamående och är inte ett hälsosamt tillstånd för kroppen att vara i.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.