Vilka är de hälsosamma effekterna av äpplen?

Många är bekanta med talesättet att ett äpple om dagen håller doktorn borta. Även om detta inte alltid är sant, det finns vissa antydningar att kvinnor som äter ett äpple om dagen kan hålla lungcancer borta. Massor av andra hälsofördelar av äpplen finns på grund av sina många kvaliteter.

I stora drag kan äpplen vara nyttig eftersom de är en bra källa till kostfiber. En enda medelstor äpple ger ungefär 15% av fiber dagliga behov, och det är också en bra källa till C-vitamin, återigen ger ca 15% av en dags C-vitamin behov. De genomsnittliga äpple varierar i kalorier från 80 till 100 per frukt, och det kan därmed ge ett sött, knaprigt behandla som gynnar kosten.

fiber i äpplen är viktigt att notera, eftersom det inte bara för att upprätthålla korrekthet. Högre fiber diet har visat betydande inverkan på att sänka det "onda" typer av kolesterol. Så en av de hälsosamma effekterna av äpplen är att de kan bidra till en kost som sänker kolesterolet. Mängden pektin i äpplen kan tjäna ett annat syfte också. Människor har problem med kronisk diarré kan få hjälp genom att konsumera äpplen som en del av bananer, ris, äpple och rostat bröd (GLI) diet.

Folk hör så mycket om fördelarna med antioxidanter, och äpplen är verkligen full av användbara de som kan främja hjärt stabilitet och har en del anti-aging fördelar. Dessa antioxidanter tenderar att försvinna när man skalar sina äpplen, så de bör överväga att använda organiska och väl tvättat odlats konventionellt äpplen med skal på. Flavonoider, som också är mest närvarande i skalen, ge fördelar till hjärtat också.

Som nämnts finns det vissa belägg för att en av de hälsosamma effekterna av äpplen får sin cancer kämpar duglighet, i synnerhet kampen mot lungcancer hos kvinnor. Frågan måste studeras mer, men konsumerar detta saftiga kan krispigt frukt anges för att minska risken för andra cancerformer och bland hela befolkningen. Regelbunden konsumtion av fiber kan sänka risken för kolorektal cancer, och det är värt att undersöka för att se om äpplen ensam kan minska risken.

Äppeljuice, visserligen inte lika positiva som hela äpplet, har också studerats. Några forskare har funnit att dricka äppeljuice kan vara lika bra för hjärtat att dricka vin, druvsaft eller te. Mörkare, mindre renade juice är troligen att föredra.

Om någonting kan bevisas om hälsoeffekterna av äpplen, är det att människor inte nödvändigtvis behöver söka länge för att hitta en frukt som kan ge dem kvalitet näring. Trenden går mot att hitta mat som odlas i exotiska platser, och dessa livsmedel kan vara mycket bra. Men den gamla standby för många människor, äpple, kan vara lika viktigt att kosten. Att ignorera den bekanta är inte meningsfullt, när ett äpple kan göra så mycket för att främja hälsa.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.