Varför är korrekt Handwashing viktigt?

Chanserna är du inte tvätta händerna så mycket som du borde. Fakta är skrämmande: Det finns 52 miljoner fall av en vanlig förkylning varje år i USA och mer än 250 typer av livsmedelsburna sjukdomar. Tio till 20 procent av amerikanerna är infekterade med influensavirus varje år. Hundar har mer än 100 olika bakterier i sin saliv. Statistiken visar att du har kommit i kontakt med åtminstone en av dessa bakterier i dag. Centers for Disease Control and Prevention (CDC) har utfärdat en stark rådgivning om vikten av att regelbundet, korrekt handtvätt.

Korrekt handtvätt är vår första försvarslinje mot bakterier såsom vanlig förkylning, hepatit A, hjärnhinneinflammation, influensa och diarré som orsakar virus. Om du fundera på hur många gånger du använder toaletten och hur många ytor du kommer i kontakt med varje dag, att dina möjligheter plocka upp en otäck bugg är oändliga. Detta, i kombination med det faktum att vi rör våra munnar, näsor och ögon, alla ingångar för virus och bakterier, regelbundet, är ett recept på sjukdom.

En defensiv strategi är viktigt när man försöker att undvika att smitta sig själv med en sjukdom som ligger på lur. En svindlande en av tre amerikaner hoppar tvätta händerna efter att gå på toaletten. Endast 30% av dem som har hostat eller nös i händerna tvätta händerna efteråt. Barn är ännu värre: i en undersökning av högstadiet och gymnasiet pojkar och flickor, bara 58% av flickorna och 48% av pojkarna diska efter användning av toalett.

Det är inte bara korrekt handtvätt bra bara för renlighet skull, den kan också rädda ditt liv. CDC släppt en rapport som visar att en korrekt handtvätt nästan halverat förekomsten av lunginflammation i samband med infektioner hos barn under fem år världen över. Lunginflammation är den vanligaste dödsorsaken bland barn under fem globalt, så det faktum att något så enkelt som ordentlig handtvätt kan ha en sådan häpnadsväckande effekter är viktigt. Korrekt handtvätt har också visats i andra undersökningar som skall ansvara för en 47% minskning av impetigo, en mycket smittsam virussjukdom hudinfektion som kan få förödande konsekvenser om den utvecklas till allvarlig uttorkning.

Inte många människor att inse att det mänskliga influensaviruset kan överleva på ytor för en överraskande 2-8 timmar, enligt Food and Drug Administration (FDA). I själva verket visar en nyligen FDA studie som korrekt handtvätt kan stanna upp till en halv av alla livsmedelsburna sjukdomar, såsom E. coli och salmonella. Statistiken talar för sig själv: barn som tvättar händerna minst fyra gånger om dagen erfarenhet 24% färre sjukdagar från förkylning, influensa och liknande, och 51% färre sjukdagar på grund av magen krämpor. Det är viktigt för föräldrar att undervisa ordentlig handtvätt till sina barn, samt att träna den själva.

Korrekt handtvätt börjar med varmt vatten och tvål. Debatten fortsätter att rasa över vilka som är bäst: antibakteriell eller vanlig tvål. Experter säger att även antibakteriell tvål har dess användbarhet kommer regelbundna tvål göra trick lika bra. Det viktiga är att tvåla in händerna och gnugga kraftigt under minst 15 till 20 sekunder. Vissa föreslår sjunger "Happy Birthday" eller ABC att hålla ditt barn tvätt för korrekt tid.

Kom ihåg att tvätta toppen på händerna, liksom dina fingrar och naglar. Skölj noggrant med varmt vatten och torka väl. I ett nyp, när ingen diskho finns, finns det ett antal av antibakteriella våtservetter och rengöringsmedel hand som kommer att göra att göra tills du når en diskho.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.