Vad ska jag göra för att överleva en Blizzard?

Beroende på väderförhållandena, eventuella stark vinter storm kan plötsligt förvandlas till en snöstorm utan mycket varning. Blizzard inkluderar ihållande vindar på över 35 mph (cirka 50 km /h), nästan helt utan insyn och extremt kraftigt snöfall. Det är inte ovanligt för människor att våga utomhus under en sträng vinter storm, bara för att fastna i en oväntad snöstorm. Resor under en snöstorm är ofta farliga eller helt enkelt omöjligt. City-sponsrade snö besättningar försök sällan till salt eller plöja gatorna under en snöstorm och strömavbrott är vanliga.

I en perfekt värld skulle överleva en snöstorm detsamma som att göra upp en termostat, hitta en favorit bok eller film och titta på väderrapporter från säkerheten i ditt eget hem. De flesta moderna bostäder är byggda för att tåla snöstormen villkor, så husägare bör lyssna officiella meteorologiska varningar och hållas inomhus under potentialen snöstorm förhållanden. Barn och husdjur bör bringas inomhus för sin egen säkerhet. Det finns få saker som motiverar en utomhus besöka under en snöstorm. Fordon och uthus får lida skada under stormen, men de inspektioner som kan vänta.

Om vistas inomhus i en uppvärmd byggnad inte är möjligt, så du måste hitta andra sätt att överleva en snöstorm. Din första fråga bör vara att hitta bostad, eftersom de vindar under en snöstorm kan köra faktor vindkylan långt under noll. En robust skydd bör skydda huden mot köldskador och hålla de totala lufttemperaturen uthärdlig. Om du är i en stad när snöstormen träffar, söka skydd i butiker, busshållplatser, eller till och plöjde snödrivor.

En snöstorm kan pågå i flera timmar, så spendera tid förbereda efterdyningarna. Leta efter en alternativ källa av ljus, såsom ficklampor eller stearinljus nödsituation. Sätt på en batteridriven radio för vädervarningar och nyheter.

Om ditt vatten inte har påverkats, fyll upp vatten kannor och ditt badkar för akuta behov. Du kanske inte kan nå en livsmedelsbutik i flera dagar efter en stor snöstorm. Om din el går ut, förvara lättfördärvliga livsmedel fylld med snö kylare eller till och med utomhus i ett skyddat område.

Villaägare som bor i områden utsatta för snöstormar kanske vill överväga att investera i fotogen värmare eller vedeldade kaminer för alternativ uppvärmning. Om en snöstorm stör ditt elektroniska och verktyg gas, temperaturen inne i ditt hem kan falla betydligt inom 24 timmar. Provisoriska sova arrangemang kring en alternativ värmekälla kan bli nödvändiga för säkerhet och komfort. Var noga med att upprätthålla god ventilation vid användning av fotogen eller vedeldade bastuaggregat.

Snöröjning efter en snöstorm kan verka som en prioritering, men ytterst försiktig. Gräva en stig till gata eller ett fordon kan vara mycket stressande, så arbetet i etapper eller att rekrytera icke-funktionshindrade assistenter. Efter en svår snöstorm, förvänta er inte alla offentliga tjänster som e-post leverans eller gata plöjning att återvända snabbt.

Innan du försöker att köpa varor, göra en insats för att kontakta butiker om deras status. Annars kan du göra en förrädisk enhet eller vandra utan anledning. Lokala medier kan tillkännage alla butiker eller återgår till tjänst, så lyssna på dessa rapporter ofta.

Efterlevande en stor snöstorm är som att överleva en stor orkan eller tornado. Stanna inomhus under själva evenemanget, undvika onödiga resor till och villkoren förbättras, och sedan kontrollera din fastighet efter tecken på skador.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.