Vad orsakar svullna händer och fötter?

Svullna händer och fötter kan ha olika orsaker. Den vanligaste typen av svullnad kallas idiopatiskt ödem . Idiopatisk ödem är dåligt känd, men det är inte farligt. Ibland är det möjligt att lokalisera orsaken, men ofta är det inte.

Ibland kvinnor lider av idiopatisk ödem under vissa delar av menstruationscykeln. Problemet är dock inte begränsad till kvinnor och inte nödvändigtvis en viss tid av månaden. Svullna händer och fötter kombineras ofta med bibehållen natrium. Diuretika har sällan någon effekt på idiopatisk ödem.

svullna händer och fötter från idiopatisk ödem kan ofta minskas med liggande i flera timmar och minska mängden salt i din kost. Vissa läkare behandla idiopatisk ödem med ACE-hämmare eller progesteron, men detta innebär inte konsekvent behandla tillståndet. Det finns ingen hälsorisk i samband med denna svullnad, så vila och minskning av salt verkar vara den bästa behandlingen.

I vissa fall är idiopatisk ödem så allvarlig att den orsakar obehag. Svullnaden kan sträcka huden och orsakar klåda och smärta. I detta fall kommer en läkare först fastställa att svullnaden är inte en del av ett större hälsoproblem. Om inte kan han rekommendera elastiska strumpor för att minska svullnaden och lindra obehag.

svullna händer och fötter kan ibland vara ett symtom på ett större hälsoproblem. Svullnad i armar och ben kan vara ett symtom på hjärtsjukdom, eller problem med lever eller njurar. Av denna anledning är det viktigt att inte bortse svullna händer och fötter. Om du inte kan minska svullnad genom vila och en minskning av salt i din kost, se en läkare.

Andra tecken som svullnad i händer och fötter kan vara allvarliga är om det är kopplat till en andnöd, oförklarlig viktökning eller illamående. Något av dessa symtom, i kombination med svullnad av händer och fötter, är en signal om att någonting potentiellt allvarlig kan pågår i kroppen. En grundlig läkares tentamen kan isolera problemet och bidra till en lösning.

Medan frekventa anfall av svullnad i händer och fötter kan vara besvärande, i de flesta fall finns ingen anledning till oro. Genom att minska saltkonsumtion och vilar under dagen, mycket av svullnad kan lindras vara. Om problemet kvarstår, kan en resa till läkaren lindra sina bekymmer. Allvarliga hälsoproblem som manifesteras som svullna händer och fötter är ovanligt. ?


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.