Vad orsakar kronisk Low Back Pain?

Konstant smärta i nedre delen av ryggen är ofta mer än en störning, utan korrekt diagnos och lämplig behandling plan, blir smärtan oftast värre och sprider sig till andra delar av kroppen. En person som har kronisk ländryggsmärta kan uppleva symtom på generell stammar, benskörhet, svår artrit, en klämmas nerv eller utbuktande skivor. Dessutom är vissa människor upplever kronisk ländryggsmärta som en följd av cancer.

Den vanligaste orsaken till kronisk ländryggsmärta är en ansträngd muskel, senor eller ligament. Människor som utför tunga lyft eller monotona arbetsuppgifter som kräver regelbunden böjning, hukande och stående ofta stammar erfarenhet muskel. Personer som har dålig hållning, och de som tillbringar mycket tid åt på jobbet eller hemma i stolar med dåligt stöd för ryggen, löper risk att utveckla stammar och muskelspasmer som leder till smärta i nedre ryggen. I de flesta fall kan smärta befrias inom några dagar med vila och över receptfria smärtstillande.

Vissa individer har svår kronisk smärta till följd av herniated spinal diskar som sätter extra press på en huvudsaklig nerv. Diskar kan herniate och bristningar som ett resultat av intensiv fysisk aktivitet eller en genetisk skelett sjukdom, t. ex. skolios. När en nerv kläms i nedre delen av ryggen, kan smärtan skjuta ner en persons ben, vilket ofta är försvagande. Ordinerar läkare vanligtvis antiinflammatoriska läkemedel och relievers smärta, även om operation för att avlägsna skadade diskar kan krävas i fall av svår smärta.

Osteoporos och artrit är viktiga orsaker till kronisk ländryggssmärta, särskilt hos äldre. Skarvar i ryggraden kan bli stel och inflammerad som en följd av artrit, vilket resulterar i konstant smärta och svårighet sittande och stående. Personer med benskörhet lider ofta ryggont symptom orsakade av ömtåliga ben som har brutna och packade ihop. De vanligaste behandlingar för artrit och osteoporos är receptbelagda antiinflammatoriska läkemedel och vitamintillskott.

cancertumörer orsaka intensiv smärta som de komprimera diskarna och nerverna i nedre ryggen. Eftersom tumörer växer och sprider cancer i hela kroppen, smärta ofta höjs och patienter börja lida av trötthet och svaghet. När en tumör upptäcks tidigt i sin utveckling, en onkolog kan vanligen ta bort den från ryggraden, släpper trycket på nerverna och förhindra dess spridning.

läkare rekommenderar ofta att folk tar försiktighetsåtgärder för att förhindra kronisk ländryggsmärta. Individer kan konsumera hälsosam mat som innehåller kalcium för starka ben, undvika stora mängder koffein och alkohol, sluta röka, och engagera sig i regelbundna måttlig motion för att påverka muskler och ligament. Läkare uppmuntrar också människor att upprätthålla en god kroppshållning, sömn på bekväma madrasser, och undvika tunga lyft.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.