Vad har orsakat alla människors död?

Tvärtemot vad många tror, är den mänskliga döden mer en process än en enstaka händelse. Vi ofta tillskriver de mänskliga döden ett tillstånd eller sjukdom eller trauma, men i verkligheten är den slutliga orsaken till varje människas död ett tillstånd som kallas cerebral hypoxi eller cerebral ischemi . Enkelt uttryckt har alla mänskliga dödsfall har en direkt följd av syrebrist i hjärncellerna.

Cerebral hypoxi är sällan nämns som en orsak till människors död, utanför särskilda trauman såsom drunkning eller kvävning. När läkare talar om orsakerna till människors död, hänvisar de ofta till de villkor som ledde till förlust av syre. Orsakerna till människors död är ofta upptagna i en särskild ordning av händelser. En cancer patienten dödsorsaken kan anges som cerebral hypoxi, som orsakas av lungödem, till följd av genomgripande lungcancer. Det kan vara acceptabelt att säga en patients död orsakades av cancer eller hjärtsjukdom eller allvarligt trauma, men den verkliga människors död har orsakats av komplikationer till dessa villkor.

funktion i kroppens cirkulations-och andningsorganen är att leverera en ny leverans av syre och näringsämnen till alla celler, men hjärnan är en särskilt behövande organ. Hjärnan kräver nästan en full 25% av kroppens blodförsörjning att fungera normalt. När en sjukdom kompromisser blodets förmåga att leverera syre, börjar kroppen att prioritera vilka organ få resterande friska celler. Som en sjukdom fortskrider, är hjärnan ofta den sista stora orgeln förutom hjärtat känna av effekterna av äventyras blodkroppar.

Även en människa död som orsakas av plötslig trauma är ytterst en fråga om cerebral hypoxi. Förlusten av blod till följd av en kula eller kniv sår minskar mängden syre som når hjärnan. Om denna balans inte är återställd, får hjärtat och lungorna misslyckas och hjärnan kommer bokstavligen börja kvävas. Efter flera minuter av total syrebrist, kan hjärnan inte kan återhämta sig någon meningsfull funktion. Det autonoma system som kontrollerar hjärtat och lungorna inte nästa, vilket leder till det yttersta orsaken till alla mänskliga dödsfall-syrebrist i hjärncellerna.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.