Vad finns vissa tecken på hörselnedsättning?

Hörselnedsättning är en frustrerande och skrämmande villkor att många människor kommer att drabbas någon gång i livet. Symptomen av hörselskador kan uppstå gradvis eller plötsligt, beroende på vad som ledde till förlusten. Om du känner igen de tidiga symptomen på hörsel, kan du få behandling innan förlusten blir djupa.

För många människor är en av de tidigaste symtomen på hörsel svårigheter att förstå andra under samtal. Detta symptom kan vara särskilt märkbar om du försöker att föra en konversation i ett sådant område som en restaurang eller bar, där det finns bakgrundsljud. En av de första delarna av förhöret förlorat förmågan att skilja mellan en röst du är inriktat på och radion, andra samtal eller andra ljud.

Utfrågning andras röster som dova ytterligare ett tecken på en utveckling av hörselskador. Medan vissa människor gör mumla och är svåra att förstå, om du känner för alla är muttra, är det nog du och inte dem. Dova röster uppstå eftersom skador på innerörat hindrar ljudvågorna från att röra sig effektivt i baksidan av örat.

hörsel utvecklas gradvis, så det är inte ovanligt att förlora en hel del av din hörsel innan du märker något är fel. Om du upptäcker att du ständigt be andra att upprepa sig eller tala långsammare eller högre, det finns en god chans att du lider av någon grad av hörselnedsättning. Ständigt vrida upp volymen på TV och radio är ett annat tecken på att din hörsel kan vara nedsatt.

Hörselnedsättning förekommer av olika anledningar. Ofta en kombination av faktorer leder till hörselproblem. Det finns en genetisk komponent till hörselnedsättning. Den andra stora faktorn i hörselnedsättning är exponering för höga ljud. Den skada din hörsel från höga ljud är kumulativ och oåterkallelig. En livstid exponering för starkt buller, om att delta i flera rockkonserter eller arbetar i en bullrig miljö, så småningom leda till hörselnedsättning.

Att vara diagnostiserad med hörselproblem kan vara skrämmande. Vissa människor motsätter just nu en audionom på grund av tanken på hörapparater är skrämmande. Teknik i hörapparater har förbättrats en hel del under de senaste decennierna. Moderna hörapparater förstärker ljud och styra den in i hörselgången. Det tar lite tid att vänja sig vid hörapparater, men när du slutföra övergången, hittar du din livskvalitet förbättras enormt.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.