Vad är några orsaker till septikemi?

septikemi är en systemisk infektion, vanligen orsakad av bakterier av olika slag kontaminerande en persons blod. När septikemi inte behandlas med lämplig antibiotika, kan det smittade blodet smittar sedan andra organ eller vävnader i kroppen, skapa livshotande infektioner. Det finns många saker som kan orsaka blodförgiftning, främst, nedskärningar som har blivit infekterade.

Infektioner i munnen eller tänderna, när obehandlad av antibiotika, kan orsaka blodförgiftning. En allvarlig komplikation kan uppstå om en tandläkare påbörjar behandling av drabbade tänder, och det finns en ytterligare utveckling av bakteriell endokardit (BE), som är en STREP infektion. Den STREP går in i blodomloppet och sedan odlar inne i hjärtats vävnader skapa blockeringar. Alla som har ett hjärtfel är något känsligare för BE och måste ta antibiotika innan tandingrepp. I de flesta fall, där infektion i munnen, som en böld är uppenbar, kommer tandläkare behandla infektionen innan du utför alla typer av oral kirurgi.

Infektioner stycken eller kirurgiska sår både en risk eller utveckla septikemi. Dessa sår som börjar känna varm, ser rött, har röda streck som kommer ut från dem, eller som verkar vara dränerande pus alla bör undersökas av en läkare. Eftersom många människor som opereras nu gå hem inom en dag eller två, självprövning är viktig för att utesluta eventuella infektioner. Med en stor klippa och kirurgiska sår, har en en något ökad risk för sepsis, eftersom blodförlust sänker kroppens naturliga immunitet.

Burns är en annan stor orsak till blodförgiftning. Tredje gradens brännskador är särskilt utsatta för smitta, och ju större bränna, desto större chans att smittas. Ofta tredje gradens brännskador skada nervändarna i huden, vilket folk inte att initialt känna smärta på platsen för bränningen. Folk kanske inte märker initial infektion brinner utan okulärbesiktning.

En annan möjlig orsak till blodförgiftning är intern personskador, t. ex. en mage skada efter en bilolycka. Intestinal bristning är gallblåsan sjukdom och bristningar i bilagan eller mjälte anges i blodförgiftning också. Dessa sprickor ofta behandlas med antibiotika från början, eftersom blodet är omedelbart utsätts för höga och farliga bakterier nivåer. Detta är särskilt i fråga med intestinal perforation, vilket spiller tarminnehållet till andra delar av kroppen, orsakar nästan omedelbar septikemi.

En partiell missfall eller missat missfall kan också leda till blodförgiftning vid graviditet är fortfarande kvar i livmodern och bli smittade. Praktiskt taget alla inhemska smittan lättare kan bli blodförgiftning på grund av direktkontakt med blodkroppar.

Vissa villkor göra en mer benägna att septikemi. De som har autoimmuna sjukdomar är mer benägen att få infektioner av alla slag, eftersom de har försvagat immunsystem. Personer med diabetes tenderar att uppvisa en ökad totalrisk för blodförgiftning eftersom de också saknar förmågan att läka från nedskärningar. Diabetiker med fotskador uppmanas att vara särskilt vaksamma, eftersom dessa skador eller till och med små nedskärningar kan vara mycket mottagliga för infektioner.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.