Vad är några orsaker till Green Pall?

Även obehagliga samtalsämne om någonsin det fanns en, är färgen på pallen en gemensam angelägenhet för många människor, särskilt mödrar till spädbarn och småbarn. Den färg och konsistens en tarmtömning kan vara beroende av ett antal faktorer. Medan röd och svart avföring kan vara alarmerande, grön avföring sällan.

Grön avföring är vanligtvis inte vara onormalt. Grön avföring kan sannolikt orsakas av intaget och är nära besläktad med den mängd galla i avföringen. Galla är en gulaktig grön vätska finns i hela mag-tarmkanalen som smälter fett. Under en rad olika omständigheter som rör kroppens mag hälsa på tiden kan galla orsaka pall för att bli olika färger eller åtminstone olika nyanser av samma färg. Green är inte ovanligt och kan vara ett resultat av för mycket eller för lite galla eller mat rör sig genom tarmarna för snabbt.

kost kan också påverka avföring färg. Gröna grönsaker, som spenat och broccoli kan orsaka grön avföring, samt livsmedel som innehåller grönt färgämne kan ge samma resultat. Lika ofta, kan andra färgämnen har samma effekt. Lila drinkar är en särskild boven, särskilt små barn. En del kosttillskott, speciellt järn, kan också orsaka grön avföring.

En annan faktor som kan bidra till grön avföring är slem. Slem finns i tarmen och kan orsaka pall för att ändra färg när den kan konsekvens. Om det inte finns en överdriven mängd slem eller en bestående förändring från normal avföring, är det sannolikt inget att vara berörda.

Om du nyligen har ändrat din kost, har ätit en stor mängd av sockerhaltig mat eller har haft förstoppning kan avföringen visas grönt en gång eller två innan han återvände till det normala. Om du har grön pall med andra symptom och kan inte komma på en anledning varför din avföring kan ha ändrats, kontakta din läkare. Även grön avföring inte anses onormalt, allvarliga eller kroniska förändringar i avföring kan tyda på en anledning till oro. Pall som är röd eller svart kan innehålla blod och bör diskuteras med en läkare. Många mag-och matsmältningsproblem och sjukdomar diagnostiseras med en förändring i tarm vanor.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.