Vad är några bra ryggövningar?

Om du lider av ryggsmärtor, speciellt lägre ryggsmärtor, finns det ett antal bra rygg övningar för att mildra villkoret. Innan man tar ett nytt träningsprogram är det lämpligt att konsultera en läkare.

En bra back motion är knä-till-bröst sträcka som minskar trycket i nedre delen av ryggen och skinkorna. Ligga platt på golvet med båda händerna bakom dina knän, dra knäna upp till bröstet tills du känner att sträcka i nedre delen av ryggen och skinkorna. Håll denna position i minst tio sekunder, successivt förlänga tiden till trettio sekunder efter denna övning ett tag. Gör denna sträcka två till tre gånger om dagen för bästa resultat.

En annan av de många utmärkta ryggövningar som befriar ryggsmärtor är den övre och mitten av extensor. Börja i en knästående ställning och sedan sitta med benen böjda under dig. Då, böj överkroppen och armarna så långt fram längs golvet som du kan. Buken ska tryckas tätt mot låren. Skjut dina händer så långt fram som möjligt och samtidigt trycka skinkorna så långt ut som möjligt. Du bör känna den övre och mitten av rygg stretch. Återigen, håll i minst tio sekunder, så småningom förlängs till trettio sekunder. Gör denna sträcka, samt två till tre gånger per dag.

Tillbaka övningar behöver inte bara innebära stretching. Stärka musklerna i ryggen är ett annat sätt att lindra ryggsmärtor. Ett sätt att göra detta innebär att du om platt på golvet, med armarna ner från din sida, böjda knän och fötterna platt på golvet. Sakta höja skinkorna upp från golvet och håller magen ordentligt. Håll denna position i tre sekunder och sedan sänka skinkorna ner till golvet igen. Det är inte nödvändigt att höja skinkorna hög på golvet, en liten höjning är tillräcklig. Upprepa denna övning tio gånger och försöka göra 1-2 gånger per dag. Detta kan vara en av de mest kraftfulla ryggövningar.

Ett annat sätt att stabilisera stammen innebär om platt på golvet och höja ett ben upp. Det andra benet ska hållas böjda så att foten är platt på golvet. Höj inte benet högre än vad som känns bekvämt. Över förlängning själv faktiskt kan skada, inte att hjälpa, ryggen. Håll för och räkna till tio, och sedan placera upp benet ner, teckning upp så att benet är böjt och foten vilar på golvet. Därefter upp det andra benet. Upprepa fyra gånger med varje ben.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.