Vad är några Symtom på Frostbite?

Frostbite inträffar när huden kroppens vävnader skadas på grund av långvarig exponering för temperaturer 23 grader Fahrenheit (5 grader). Hudskador kan vara tillfällig eller permanent. Det finns flera tecken på förfrysning som bör uppmärksammas av dem som går ut i vintervädret. Ett symptom på förfrysning är att den inre kroppstemperaturen, vilket leder till ett tillstånd som kallas hypotermi.

Andra symptom på förfrysning inkluderar domningar eller en pirrande och brännande känsla i de drabbade kroppsdelen. Huden bleknar, blir röd, och slutligen förefaller vit-lila om det är tillåtet att frysa. Den skadade kroppsdelen kan känna trä.

Människor som går ut i svåra vinterförhållanden är mottagliga för symtom på köldskador. De med försämrad blodcirkulation har en ökad risk för sjukdomen. Köldskador kan påverka någon del av kroppen, men oftast sker i tårna, fingertoppar, örsnibbar, tips av öronen, eller slutet av näsan. Tidig behandling kan leda till att offret upplever en fullständig återhämtning. Svår köldskador kan leda till kallbrand, död vävnad.

Efter att ha konstaterat de första symptomen på förfrysning, komma ut ur kylan och åter varmt det drabbade området omedelbart. Undvik att gnugga huden eftersom det kan öka destruktion av skadad hud och vävnad. Den friktion som orsakas av att gnugga huden kan också öka risken för infektioner.

Placera FÖRFRUSEN området i ett badkar fyllt med vatten mellan 104 och 105 grader Fahrenheit (40 och 40,5 grader Celsius). Håll den nedsänkt i vattnet i minst en timme. Att behandla det drabbade området med varmt vatten gör det att blodkärlen och förbättrar blodcirkulationen. Om det inte finns tillgång till varmt vatten, placera det drabbade området under armhålan eller mellan låren.

Den förnyade uppvärmningen förfarande är smärtsam, så ta paracetamol, ibuprofen och acetylsalicylsyra för att motverka smärta. Efter att huden har fått ny varm, täcker huden med bandage och kläder. Slutligen besöka läkare eller akutmottagning för att få ytterligare medicinsk behandling.

Det finns sätt att förhindra allvarliga tillståndet för köldskador. Till exempel, innan du går utomhus i kylig temperatur, gäller hud fuktkräm till ansiktet, händerna och delar av kroppen som utsätts för luft. Använd varma, torra kläder och undvika exponering för vinden.

Ett annat sätt att skydda mot förfrysning är att bära ansiktsmask. Tung vantar bör användas i stället för traditionell handskar eftersom fingrarna håller ihop inuti vantar, och därmed generera mer kroppsvärme. När de utövar, bära kläder. Lager av kläder isolerar kroppen, ger ytterligare skydd mot köldskador.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.