Vad är några Spider Bite symptom?

flesta spindel bita symtomen är inte annorlunda än någon annan insektsbett, vilket är goda nyheter för dem som har blivit biten. Ett offer för en spindel bita kan förvänta sig några rodnad och klåda runt bettet själva området, och eventuellt en del lokal svullnad och smärta. Första hjälpen behandling för en mindre spindel bita skulle vara lika för ett bi sting eller en myra attack. En istillbehör bör tillämpas på området för att minska svullnad och muntliga smärtstillande såsom ibuprofen eller paracetamol kommer att behandla allmän smärta och inflammation.

Det är inte alltid möjligt att avgöra exakt vilken typ av insekt orsakade en smärtsam bita, så det är inte ovanligt för folk att anta att det var ett verk av en giftig spindel som en brun enstöring eller svart änka. I verkligheten, uppskattningsvis 98% av alla spindel bett antingen inte tränger inte en människas hud eller injicera någon form av gift. Spindlar kan bestämma om ett bett innehåller tillräckligt mycket gift för att döda en källa till mat eller helt enkelt skrämma bort en mycket större inkräktare. Även giftigaste spindlar fråga bara "torra bett" på större djur med någon potentiell mat värde.

Andra spindel bita symtom kan utlösas av samma reaktioner vissa människor erfarenhet av binas gadd, ett tillstånd som kallas anafylaxi . Om en person är allergisk mot en spindel gift, oavsett volym, då han eller hon kan få gå in anafylaktisk chock efter ett bett. Dessa spindel bita symtom innefattar yrsel, nässelutslag, bröstsmärtor och andningssvårigheter. Om dessa symptom blir successivt sämre, borde bita offret föras till närmaste sjukhus för vidare behandling.

Bara ett fåtal arter av spindlar har möjlighet att skada eller till och med döda en människa. När dessa spindlar injicerar sin gift i ett offer, kommer den drabbade vävnaden börjar ruttna eller necrotize. I fråga om en brun enstöring biter, en distinkt fullträff mönster kan visas med en central röd svullnad omgiven av en ljusare ring av infekterad vävnad och en större röd ring. Även om vissa dödsfall från spindel biter har rapporterats, de flesta offren bemöta aggressiva behandlingar som tar bort eventuella necrotized hud och stoppa utvecklingen av spindelns gift.

Om en spindel bett misstänks och offret tycks vara att gå in chock eller har ofrivilliga muskelrörelser, bör ansträngningar göras för att fånga spindeln eller hitta dess kvarstår. Få sjukhus har insekt experter på personal, och identifiera de brottsliga arter av spindlar kan hjälpa läkare avgöra om en specifik anti-gift skulle krävas för behandling.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.