Vad är några Hälsofördelar Fish?

hälsofördelar av fisk är legio. Som en hög-protein, kalorifattig mat som ger en rad fördelar för hälsan är fisk ett effektivt sätt inklusive flera viktiga vitaminer och mineraler till en diet. Detta påstående kan tillämpas på nästan alla sorter av fisk, men vissa innehåller mer gods än andra. Detta gäller särskilt när fokus är att inkludera mer Omega-3 i menyn.

Omega-3 är fettsyror touted som en förebyggande åtgärd mot hjärt-kärlsjukdomar, stroke och cancer. De har också varit knuten till förbättring av artrit, hjärt-frågor, och högt blodtryck. Fisk med de högsta koncentrationerna av dessa syror omfattar vild lax, makrill, sill, sardiner, ansjovis, och odlade ostron.

Det är viktigt att notera att det är vild lax, inte på gården tog upp lax som ger den största hälsofördelar. Farm-upp lax är förpackade i trånga och matas korn. Eftersom lax är naturligt köttätare och livnär sig på andra fiskar, gården-upp, säd matad lax har en helt annan fetthalt än vild lax. De har ett överflöd av Omega-6: or som de flesta redan konsumerar för mycket av, och de ges antibiotika för att bekämpa sjukdomen som åtföljer trångt i "boxar".

White-konkretiseras fisk ger fördelar också. Denna kategori av fisk slår alla andra källor för animaliskt protein när det gäller låg fetthalt mat. Packat med vitaminer och mineraler, vit fisk är de lägsta i både fett och kalorier. Denna grupp omfattar kolja, torsk och tunga. Dessa fiskar ger också metabola öka jod, samt vitamin B-6 och B-12. Dessa vitaminer minska nivåerna av homocystein, vilket i sin tur minskar risken för stroke och hjärtinfarkt.

Skaldjur och räkor fick en dålig rap i media ett tag på grund av den höga halten av kolesterol. Det har dock sedan dess noteras att kolesterol som finns i mat påverkar inte signifikant av kolesterol finns i blodet. Transfettsyror och vissa mättade fetter är mycket mer klandervärda i anskaffandet av kolesterolhalten i blodet. Därför framför hälsofördelar av fisk finns också i skaldjur och räkor.

Forskare har föreslagit de hälsosamma effekterna av fisk sträcker sig till gravida kvinnor, spädbarn och små barn också. Även om många varna gravida kvinnor mot intag av för mycket kvicksilver och andra föroreningar ibland finns i fisk är fisk sade att förbättra hjärnans utveckling hos barn. Dyslexi, autism, hyperaktivitet, och Attention Deficit Disorder alla undersöks för att fastställa positiva effekter fisk kan ha på dessa sjukdomar. Som med alla livsmedel, får man göra lite forskning för att fastställa källan av fisken på ett tillfredsställande sätt fastställa halterna av föroreningar som kan finnas.

För att få den mest positiva hälsoeffekterna av fisk, bör det i kosten, minst två till tre gånger per vecka. Färska är bäst, men fryst och konserverad fisk ändå ge en jättestor mängd vitaminer och mineraler. En mängd fet fisk, vit fisk och skaldjur är perfekt, och glöm inte att kontrollera källan till fisken när det är möjligt.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.