Vad är man urinvägsinfektion?

Man urinvägsinfektioner är mindre vanligt än liknande infektioner hos kvinnor, men det betyder inte att de är något som bör ignoreras. Begreppet manlig urinvägsinfektion hänvisar till sådana infektioner som blåskatarr (en blåsa infektion), uretrit (en infektion i urinröret) och infektioner njure. Merparten av tiden, manliga urinvägsinfektioner finns i urinröret eller urinblåsan.

Orsaken till manliga urinvägsinfektioner är bakterier. E. coli är vanligen den särskilda påfrestning som oftast som förorsakar infektion, men andra typer av bakterier kan vara orsaken. Bakterierna kommer in i kroppen genom öppningen av urinröret.

Män över 50 år är mest mottagliga för manlig urinvägsinfektioner. Efter denna ålder, är en man stor risk att få en förstorad prostata eller njursten, som kan hindra urinröret. En man som har en historia av diabetes är också en ökad risk att utveckla en urinvägsinfektion. Om han inte kan avyttra urin helt ger detta honom mottaglig för manliga urinvägsinfektioner.

Tecken på manliga urinvägsinfektioner omfatta kissar oftare än normalt, liksom smärta när man kissar. Samlag och utlösning kan vara smärtsam, liksom. Den drabbade kan känna sig tröttare än vanligt, eller kissar som har en mjölkig eller grumligt utseende. Förekomsten av blod i urinen är ett annat tecken i samband med en urinvägsinfektion hos män, vilket är lägre ryggsmärtor.

Om det inte behandlas snabbt, finns det en risk att infektionen kommer att spridas och flytta upp till njurarna genom urinvägarna. En njure infektion kan vara mycket allvarliga, och därför misstänker eventuella manliga urinvägsinfektioner bör kontrolleras av en läkare.

När man urinvägsinfektioner har diagnostiserats, antibiotika är vanligtvis i att behandla dem. En del läkare kommer att rekommendera att tranbärsjuice konsumeras också. De antibiotika arbetar snabbt för att reda ut infektionen, ibland med bara några dagar ska börja gälla.

Om du är föreskrivna ett antibiotikum för att behandla en infektion är det viktigt att du tar det för många dagar läkare har rekommenderat. Stoppa medicin tidigt kan innebära att infektionen inte är helt klarats upp, även om symtomen har lugnat ner sig.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.