Vad är kosmetisk tandvård fanér?

Kosmetisk tandvård faner används av tandläkare för att förbättra utseendet på patienternas tänder. Dessa fanerytor är tunna skal placeras över tänderna. De är tillverkade av antingen porslin eller kompositmaterial. Även porslin kosmetisk tandvård fanér är mer hållbara, de är också dyrare än komposit motsvarigheter. Kompositmaterial kosmetisk tandvård fanerytor är billigare men inte lika länge som porslinsfasader.

Patienter med tänder som är missfärgade, flisas eller krokiga ofta ha kosmetisk tandvård faner. Om de har mellanrum mellan tänderna, kan deras utseende också förbättras genom att ta emot denna typ av tandvård förfarande. När faner tillämpas på patientens tänder, form, storlek, färg eller längd tänderna ändras.

Ett samråd med en tandläkare är det första steget till att ta emot kosmetisk tandvård faner. Under denna första besöket undersöker tandläkaren patientens tänder och bestämmer om faner är lämpliga för patientens behov. Tandläkaren kan också ta röntgenbilder och göra formar av tänderna för att avgöra om kosmetisk tandvård fanerytor är rätt val för patienten.

Efter samråd, tar tandläkaren en del av tandemaljen så att faner ordentligt kan fastna på tanden. Innan du tar bort emaljen, tillför tandläkaren ett bedövningsmedel, så att patienten känner inget obehag. Därefter är ett intryck av tanden.

Intrycket skickas till ett medicinskt labb så att fasaden kan tillverkas. Detta faner måste den exakta storleken av patientens tand. Använda information från tandläkare ser dentala lab också att färgen på fasaden är den exakta färgen på patientens övriga tänder.

När faner är klar, att patienten återgår till tandläkaren kontor har faner tillämpas. Först trimmar tandläkaren fasaden så att den passar över tanden för att se den passar ordentligt. Efter faner har trimmats tandläkaren använder ett speciellt lim för att fästa faner till tanden.

Ta emot kosmetisk tandvård faner kräver ca tre besök till tandläkaren. Det första besöket inbegriper samråd, och den andra besök kräver att tandläkaren att ta bort emalj från tanden. Slutligen innebär den tredje besöket den faktiska fastsättning av faner.

Kosmetisk tandvård skalfasader varierar i pris beroende på materialen som de görs. De som vill få denna typ av förfarande bör tala med en tandläkare om deras särskilda behov. Genom samråd med en tandläkare kan patienter göra ett välgrundat beslut om huruvida de är bra kandidater för denna speciella form av kosmetisk tandvård.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.