Vad är ett tvångssyndrom ätstörning?

En hetsätning sjukdom är en sjukdom med en onormalt stark relation med mat. Anorexia nervosa, hetsätningsstörning och bulimi nervosa är alla typer av tvångsmässiga ätstörningar. Alla dessa sjukdomar kännetecknas av starka känslor av brist på kontroll, skuld eller skam tillsammans med extrem inställning till livsmedel, kroppsuppfattning och vikt. Någon som lider av en tvångsmässig ätstörning kan använda mat, motion, eller hetsätning att lugna negativa känslor eller att fylla ett personligt tomrum, mycket som en alkoholhalt skulle dricka för samma skäl.

Anorexia nervosa är en typ av hetsätning sjukdom där en person svälter sig själv för att han eller hon har en intensiv motvilja till att bli fett. Detta villkor diagnostiseras när en persons kroppsvikt sjunker till mer än 15% under det normala intervallet för henne sin höjd. Personer med anorexia nervosa kan bli besatt om mat genom att räkna kalorier eller fett gram, genom att vara extremt försiktig med vad och hur mycket de äter, och med över-utöva när de känner att de har ätit för mycket. De skulle också kunna undvika sociala situationer där livsmedel eller utveckla ritualer runt ätande. Personer med denna störning kan ha hjärtsvikt, nedsatt njur-och leverfunktion, eller svälta ihjäl.

hetsätning, som också kallas hetsätningsstörning är en hetsätning sjukdom där den sjuke äter även om han inte känns hungrig. Personer med hetsätningsstörning är ofta feta även om de inte får äta mycket offentligt. Även om de kan vara intensivt själv medveten om sin vikt och drabbas av låg självkänsla från att vara fett, har de ofta ingen kontroll över sitt ätande, och tenderar att äta för mycket när de känner sig stressad eller upprörd. Tvångsmässig överätare har allvarliga risker för deras hälsa, inklusive högt blodtryck, högt kolesterol, diabetes och hjärt-kärlsjukdomar.

Bulimia nervosa är en annan typ av hetsätning sjukdom. Liksom anorektiker kan människor som lider av bulimia nervosa har en intensiv rädsla för att bli fet. De binge äta, och sedan försöker kontrollera sin vikt genom att rensa själva. Renblåsning görs oftast genom att framkalla kräkningar, missbrukar laxermedel eller överdriven motion. Bulimiker i allmänhet inte är extremt tunn, och ofta tvångsmässiga hetsätning och självrensning beteenden ökar när kroppen lär sig att kompensera för de näringsämnen och kalorier förlust. Bulimiker risk svår mineral förlust, riva i halsen och matstrupen, skador på tandemaljen, och skador på inre organ.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.