Vad är ett hälsosamt dagligt kaloriintag?

En sund dagliga kaloriintaget verkar variera oavsett vem du pratar med. Det finns en anledning till det. Fastställande av en hälsosam dagliga kaloriintaget beror på kroppstyp och livsstilsfaktorer. Livsstilsfaktorer inkluderar aktivitetsnivå och motion. Det är allmänt accepterat, att en sund dagliga kaloriintaget är 1800 kalorier för kvinnor och 2. 200 kalorier för män. Beroende på din ålder och höjd att antalet kan komma att ändras ytterligare, särskilt om du till exempel att leda en relativt inaktiv livsstil.

Att hitta en hälsosam dagliga kaloriintaget personlig för dig är lättare än du tror. Det finns flera webbplatser som kommer att göra matten för dig, inklusive ett som förvaltas av den amerikanska regeringen. Andra webbplatser erbjuder bibliotek av livsmedel och tillhörande fakta näring samt dagböcker som hjälper dig att spåra din dagliga intag och aktivitetsnivå. Online diskussionsforum är också vanliga.

Om du bestämmer dig för att börja skära kalorier, du antagligen inte ska klippa mer än 500 kalorier varje dag. Det är också i allmänhet inte en bra idé att ta på mindre än 1. 200 kalorier per dag. Din kropp behöver dessa kalorier bara för dagliga orgel-och muskel. Du kommer förlora muskler och med tiden riskerar att skada vitala organ när du äter mindre än ditt dagliga friska kaloriintaget. Det är inte att underhålla utan att din kropp att gå in på svält-läge som skulle kunna hindra viktminskning.

Det finns en svår balansgång att effekterna var och en, för många kalorier och går upp i vikt, för få och din kropp börjar hord den energi som den går in i svält-läge. Helst bör du inte hungrig, men du bör inte heller vara fyllda. När du sitta ner och äta en måltid bör du äta långsamt så att när du kommer till den punkt som du är nöjd kan du sluta. I slutändan, men, det är en grundläggande balans ingång (äta) jämfört med produktion (verksamhet).

livsstilsförändringar är svåra, men inte omöjligt. Ta varje dag eller ens varje måltid som en chans att göra ändringar och göra det bästa valet du kan. Stadig och konsekvent förändrade vinna loppet. Att göra en måltid plan som uppfyller dina friska dagliga kaloriintaget är ett annat sätt att hålla koll på dina kalorier när du kommer igång så att du har en god uppfattning om vad du bör äta. Håll dig till din plan så nära som möjligt och se till att inkludera daglig motion.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.