Vad är en subkonjunktival Blödning?

En subkonjunktival blödning är en blödning under bindhinnan i ögat, det känsliga membranet som täcker sklera eller vita i ögat. När en subkonjunktival blödningar utvecklas, det vita i ögat blir klarröda, eftersom blodet är fångade mellan bindhinnan och sklera. Detta villkor kan se ganska alarmerande, men det är oftast helt ofarligt, och det kommer att lösa på egen hand inom två veckor.

Symptomen på en subkonjunktival blödning är ganska självklart, men eftersom villkoret inte orsakar någon smärta eller obehag, kan villkoret att uppmärksammas av en vän eller medarbetare innan patienten fläckar det. Typiskt en subkonjunktival blödning sker i form av en klarröd plats i den vita delen av ögat som kan sprida för att täcka mycket mer av den vita, beroende på hur allvarligt blöda. För de första dagarna, kan en subkonjunktival blödning ser extremt ful. Men precis som ett blåmärke, börjar avta, svarvning blåaktig, gröna och gula innan de försvinner helt.

Det finns ett antal orsaker till subkonjunktival blödningar. Trauma för ögat är en ledande orsak, tillsammans med tunga lyft, stress, fysisk belastning, intensiva kräkningar och vissa operationer. Vanligtvis är en subkonjunktival blödning ett isolerat problem, men det kan vara symptom på ett underliggande problem. Av denna anledning, vissa tycker om att gå till doktorn för att bekräfta att de verkligen har en subkonjunktival blödning. En läkare bör alltid rådfrågas om en subkonjunktival blödning åtföljs av försämrad syn, ögonsmärta, illamående eller huvudvärk.

Den bästa behandlingen för en subkonjunktival blödning är ingen behandling. Det blöder har vanligtvis stoppas genom den tid det är identifierat, och så småningom blod kommer att arbeta sig ur ögongloben på egen hand. Det är en bra idé att undvika beröring med området runt ögat eller komprimera ögat under läkningen etapper. Om ögat blir kliande, vilket ibland är fallet, kan lugnande ögondroppar används för att lindra klåda. Mörka glasögon kan bäras av patienter som är trött på att få kommentarer om sina röda ögon.

En subkonjunktival blödning då och då finns inget att oroa sig, men om villkoret återkommer ofta, det kan tyda på att en underliggande sjukdom måste åtgärdas. Människor som ofta lider av subkonjunktival blödningar kanske vill tala med en läkare. Ibland tillståndet kan åtgärdas med kostförändringar, avbrott i vissa mediciner eller tillägg, eller en paus från tung träning.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.