Vad är en hög självrisk Health Plan?

hög självrisk hälsoplan, som ofta kallas konsumentdriven försäkring är en hälsoplan med lägre premier och högre självrisk för större omsorg, som en sjukhusvistelse eller operation. Samtidigt någon studerar vid en hög självrisk plan, han eller hon kan också behöva skriva in sig i ett hälso-sparkonto (HSA). Generellt, kan personen sätta upp till det belopp som dras av från inkomsten in på detta konto, och pengarna inte beskattas. Självrisker varierar från så lågt som 1000 dollar (USD) för en enskild person, till flera tusen dollar för familj eller par täckning.

Vissa hög självrisk planer tillåta en att öppna en HSA och andra kräver en person som har ett HSA. Pengarna i HSA kan komma att användas i slutet av året, eller i vissa fall, rullas över till nästa år av täckningen. Dessutom tillåter vissa HSAs inte en person att rulla över pengar från år till år. Om det inte blir använt den är förlorad. Detta är knappast en fördel. Så länge pengarna inte nås för något annat än vårdkostnader, det är inte skattepliktig. Bör dock pengar att tillgå, vilket inte alltid är tillåtna, en person skulle betala full skatt.

I hög självrisk planen, rutinmässig täckning som förebyggande vård, eller ens besöka läkare för en sjukdom är i allmänhet inte en del av den avdragsgilla. Folk kan få betala en liten självrisk eller ingen självrisk för dessa typer av vård besök. Föreskrifter kan också köpas i en rabatt utan att behöva betala självrisken första.

Logiken bakom de höga avdragsgilla planen är att människor kanske kan spara pengar i bidrag. Men om en nödsituation uppstår, och folk kräver mer än grundläggande vård, kommer de sannolikt att snabbt förlora besparingar från en lägre premie, genom att betala ut en hög självrisk. Det är svårt att förutsäga plötsliga sjukdomar eller olyckor, så det är något av en chansning på den del av den stora avdragsgilla planen köparen.

Ytterligare inte alla som anmäler sig till en hög självrisk plan har ett HSA. De kan inte hålla avdragsgill skuld, och kan finna sin kreditvärdighet snabbt sjunker om medicinska räkningar blivit svårt att betala. Den höga avdragsgilla planen med ett HSA är oftast den bästa insats, särskilt om man fortfarande tjäna inkomst, och är relativt ung.

Program som Medicare erbjuder nu hög självrisk plan alternativ, men vissa analytiker tror att dessa alternativ inte bra för dem med lägre inkomster. Vissa preliminära studier har visat att vissa människor går utan behövs vård eftersom de inte kan betala den avdragsgilla, eller ens gå utan förebyggande vård eller mediciner eftersom de inte kan uppfylla de egenavgifter.

hög självrisk Planen skydda den person med betydande tillgångar. Människor som kan öppna en HSA med den avdragsgilla skydda sig vid en relativt låg kostnad från mycket dyra medicinska behandlingar som kan ha dem nå in pensionsfonder eller förlora tillgångar. En hög självrisk plan med ett tak för utgifterna får inte vara en god investering sedan tre eller fyra dagar på ett sjukhus kan snabbt nå ett lågt tak.

Ofta är hög självrisk planen fungerar som en HMO eller offentliga postoperatören i vissa avseenden, eftersom det har en grupp läkare en kan se att inte utsätts för högre egenavgifter. PPO planer ofta är bättre för en del eftersom de ger en person tillgång till ett större antal läkare. Men läkare utanför hälso-planen nätverk kan kosta mer än en vanlig självrisk.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.