Vad är den återkommande larynx Nerve?

återkommande larynx nerv faktiskt hänvisar till två nerver som utsetts av vänster och höger sida. Dessa är anslutna till vänster och höger sida vagus nerver, som börjar i hjärnstammen och tråd vägen till ungefär mitten av kroppen. Varje återkommande larynx nerv följer av vagus nerv precis i närheten av stora kroppspulsådern. Arrangemanget var och en när den rör sig upp mot halsen är något annorlunda. Båda hamna nära eller bakom sköldkörteln.

Vissa skillnader finns i väg varje återkommande larynx nerv tar. Den vänstra nerv är längre och ofta dubbelt så lång som den rätta nerven. Ungefärlig mätningar i människans anatomi är att vänster nerv är cirka 4,72 inches (12 cm). Den extra längden är ofta förknippat med större potential för skada, och det verkar som skada på vänster nerven rapporteras med högre frekvens.

I huvudsak både nerver ansvarar delvis för att kontrollera delar av struphuvudet och stämbanden, och det kan finnas stora problem om någon återkommande larynx nerv är skadad. Tal kvalitet kan definitivt påverkas nämnvärt. Det finns tre grundläggande sätt på vilka antingen nerv kan bli skadade. En tumör längs nerven webbplats kan gripa sin förmåga att fungera. Vissa operationer kan leda till återkommande larynx nervskada. I ungefär en tredjedel av de fall där nervskador konstaterats finns det ingen definierbar orsak.

Sedan återkommande larynx nerver på båda sidor är mycket nära sköldkörteln är en huvudrisk vid kirurgiska skador kirurgiska avlägsnande av sköldkörteln. Om en nerv skadas, kanske folk har en husky, halsskinn eller viskande röst på grund av att stämbanden inte kommer att träffa varandra att producera tillräckligt med ljud. Skadan kan vara tillfällig eller permanent, men det bär nämna några sköldkörteln eller andra halsen kirurgi som en potentiell risk eftersom vissa fall av stämbandsförlamning är obotliga, men med skär att driva sladdarna tillsammans kanske mildrar villkoret i andra.

Det är lika möjligt att skada nerverna från lägre i kroppen. Bröstkorgen kirurgi, speciellt nära aorta kan resultera i en skadad återkommande larynx nerv också. Ibland inte bara kirurgi kan orsaka nervskada. I stället kunde svår sjukdom som påverkar bröstet eller halsen resultera i tillfällig eller varaktig försämring av en återkommande larynx nerv.

De flesta människor kanske aldrig behöver veta orsaken till att det finns ett återkommande larynx nerv , båda dessa nerver har betydelse särskilt under huvud /hals /bröstkorg kirurgi av något slag. Risk för eventuella skador är bra att diskutera med en kirurg, men behovet av kirurgi i något av dessa områden ofta överväger risken för skador på en nerv. Det är dock ett ämne som berör många, eftersom de vill att återhämta sig från operation med förmåga att tala i normal ton intakt.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.